Milas’ta ‘zafer Mönüsü’

Milas ADD, Türk ordusunun milli mücadele savaşları sırasında kuru fasulye, bulgur pilavı ve üzüm hoşafından...

Milas ADD, Türk ordusunun milli mücadele savaşları sırasında kuru fasulye, bulgur pilavı ve üzüm hoşafından oluşan menüsünü dağıttı.

ADD Milas Şubesi Başkanı Elif Kara, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün Sakarya Savaşı’ndan sonra kahraman ordumuz için hazırlattığı, kuru fasulye, bulgur pilavı, üzüm hoşafından oluşan mönü tarih içerisinde “Zafer Mönüsü” olarak adlanmıştır. Cumhuriyetimizin 89.yıldönümü kutlamaları kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği Milas Şubesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun en sevdiği yemek mönüsüyle belgesel gösterimleri eşliğinde, halkımıza sunarak, anmak ve anlatabilmek için böyle bir etkinlik düzenledik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Zafer mönüsü Milas Lozan Caddesi’nde Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan dernek şubesi önünde “Cumhuriyet Karavanası” adıyla ücretsiz olarak yapıldı.

Etkinliğe Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, daire amirleri, Yeni Milasspor Kulübü futbolcuları, öğrenciler ve Milaslı vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz