Milas’taki Arıtma Tesisinde Facia: 4 Işçi Kayıp

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesindeki atık su arıtma tesisinde bakım yapan 5 taşeron kişi,...

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesindeki atık su arıtma tesisinde bakım yapan 5 taşeron kişi, metan gazı zehirlenmesi sonucu atık havuzuna düştü. Şahıslardan 1'i ağır yaralı kurtarılırken, diğer 4 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Olay, saat 13.00 sıralarında, şehir mezarlığı yakınlarında bulunan sıvı atık arıtma tesisinde meydana geldi. Sıvı atık arıtma tesisindeki atık suların dinlendirildiği terfi tenzil istasyonunda bakım onarım çalışması yapan taşeron firmaya bağlı 5 işçi, metan gazından etkilenmeleri sonucu dengelerini kaybederek atık su bulunan havuza düştü. Çevrede bulunanların yardıma koştuğu Tesis Müdürü Mustafa Öztürk, ağır yaralı olarak havuzdan çıkarıldı. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öztürk, tedavi altına alınırken, diğer işçilerin bulunması için atık havuzunda terfi çalışmaları sürüyor.

Reklam
Reklam

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisinde çalışma yapan işçilerin metan gazından etkilendiğini belirterek, “İşçilere ulaşmak için bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Arkadaşlarımız tesis müdürünü ağır yaralı olarak kurtardılar ve hastanede tedavi altına alındı. Tesiste metan gazından etkilenen 4 işçinin ise kurtarma çalışmasına devam ediliyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: