Mili Güreşçi Rıza Kayaalp'in Adı Spor Salonuna Veriliyor

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yapımı tamamlanan BESYO binasının spor salonlarından birine 2012...

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yapımı tamamlanan BESYO binasının spor salonlarından birine 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan Aksaray Üniversitesi öğrencisi Rıza Kayaalp’in isminin verileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Rıza Kayaalp’in dünya çapında tanınan, aldığı madalyalarla göğsümüzü kabartan bir sporcu olduğunu belirterek, “Rıza Kayaalp kardeşimizin Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu var. Ayrıca 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya aldı. Dolayısıyla kendisine yaşayan efsane güreşçilerimizden diyebiliriz. Kendisi Aksaray Üniversitemizin öğrencisi, bu bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Ne de olsa dünya çapında bu kadar başarılara imza atmış çok az sayıda sporcumuz var. Biz Rıza’nın bu zamana kadar gösterdiği başarılardan dolayı üniversite olarak memnuniyetimizin ve takdirlerimizin bir ifadesi olarak, Türkiye’nin en modern beden eğitimi ve spor yüksekokulu binalarından biri olan BESYO binamızın içindeki salonların bir tanesine Rıza Kayaalp adını vereceğiz. İnşallah önümüzdeki yapılacak ilk Avrupa Şampiyonası’nda Rıza’dan altın madalya bekliyoruz. Bunun akabinde kendisini üniversitemizde ağırlayacağız ve salonumuzun adını vereceğiz. Bu merasimle devlet üst düzey büyüklerimizden de katılım umuyoruz. Böylelikle hem BESYO binamızın açılışını hem Rıza Kayaalp Salonu’nun açılışını hem de yüzme havuzumun açılışını yapmayı arzu ediyoruz. Rıza’yı bu güne kadar kazandığı başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp başarılı sporcuları ve öğrencileri destekleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar’a teşekkür ederek, “2007 yılından beri Aksaray Üniversitesi BESYO öğrencisiyim. Üniversitemizin gerçekten çok kaliteli, saygı değer ve önemli hocalardan oluşmuş bir akademik kadrosu var. Tabi ki böyle bir okulda okumaktan gurur duyuyorum. Milli sporculara çok değer veren bir üniversite. Ben de bunun bilincinde olarak Aksaray Üniversitesi’ni tercih ettim. Okulum için elimden gelen bütün çabayı gösteriyorum. Hem ülkemizi hem kulübümü layığı ile temsil ettiğimi düşünüyorum. Üniversitemiz şuan çok güzel bir kampüse sahip ve inşallah daha da gelişerek devam eder. Tabi ki bizim başarılarımızda devam edecek önümüzde Üniversite Olimpiyatları var. Üniversite Olimpiyatları’nda da altın madalya alarak üniversiteden mezun olmak istiyorum. Bunun da üniversitemiz için güzel bir armağan olacağını düşünüyorum. Sayın Rektörüme okulumuzda bir salona ismimi verecekleri için çok teşekkür ediyorum. Kendisi sporculara ne kadar değer verdiğini her zaman göstermiştir. Tabi ki kendi hedeflerimde var. Bundan sonraki Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarı kazanıp 2016 Rio Olimpiyatları’nda da altın madalya kazanmak istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: