Millet Hanı için seslendiler

Şanlıurfa Kent Konseyi Millet Hanı için açıklama yaptı. Peki açıklamada ne istenildi, kime seslenildi? İşte cevabı,

Mehmet Kurt'un Haberi

KENT KONSEYİ “MİLLET”İN TARİHİNE SAHİP ÇIKTI

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Ferhat Karagözlü, Mehmet Akbaş ve Kent Konseyi Hukuk Danışmanı Av. Cüneyt Altıparmak yıllardır bakımsız halde bulunduğu belirtilen Millet Hanı’nın restorasyonu için bir basın açıklaması yaptı.

"İLGİLİLERDEN VE YETKİLİLERDEN GEREKLİ GİRİŞİMLERİ BEKLİYORUZ”

Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli Millet Hanı hakkında kısa bir özetleme yaptı. Ardından Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akbaş konsey adına hazırlanan yazılı açıklamayı okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yıllardır görmezlikten gelinen bakım ve onarımı yapılmayarak ölüme terk edilen bir kültür varlığı olan Millet Hanı’nı ziyaret etmek ve yetkililerin bu kayıtsızlığına dikkat çekmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Şanlıurfa’nın merkezinde boyutu, büyüklüğü, konumu bakımından önemli bir noktada bulunan, yıllardır onarılmayarak ve değerlendirilmeyerek, kaderine terk edilen Anadolu’nun en büyük hanlarından biri olan Millet Hanı, yapım tarihi bilinmeyen ancak 1833 tarihinde en son onarım kitabesi bulunan tarihi Millet Hanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1987 yılında koruma altına alındı. Şanlıurfa Valiliğince 2004-2005 yıllarında “Kültür ve Turizm” amaçlı kullanılmak üzere projeleri hazırlanmış ancak onarıma yönelik hiçbir uygulama yapılmamıştır. Yine 2006 yılında otel olarak kullanılması için özel bir firmaya tahsis edilmiş 2010 yılında projeleri onaylanmasına rağmen halen onarılmasına yönelik bir çalışma başlatılmamıştır. Yıllardan beri atıl durumda bulunan bu önemli han sahiplenmeyi beklemektedir. Yetkililerce gerekli girişimlerin ivedilikle yapılmasını, ilimizin gözbebeği bir noktada bulunan bu tarihi eserin yine ivedilikle onarılmasını ve gerekli girişimlerin başlanılmasını Kent Konseyi olarak bekliyoruz.”

Reklam
Reklam

“BİZİ İLGİLENDİREN KENTİN KAYNAKLARININ VERİMLİ KULLANILMASI”

Yusuf Sabri Dişli ise, "İhaleyi kim aldı, niye yapmadıdan ziyade bizi ilgilendiren bu kentin değerlerinin, bu kentin kaynaklarının kente geri dönüşünü sağlamaktır. Yani onun detayları bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz yetkilileri göreve çağırıyoruz. Eğer burada bir aksama varsa kent konseyi olarak bu konuda da elimizden gelen desteği de vermeye hazırız. Buranın onarımı için bürokratik engel olarak nerede takılmışsa biz orada gereken yardımı yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

GERÇEKLEŞMESİ BEKLENEN PROJEDE NELER VAR?

Hayata geçirilmesi beklenen projede otel ve kültür etkinliklerinde kullanılacak eklentiler yapılacak.

BAŞINA GELMEYEN KALMAMIŞ

1990’lı yıllara kadar odun pazarı olarak kullanılan han daha sonra luna park olarak kullanıldı. Han, son olarak otopark olarak kullanıldı. Şimdilerde ise han içerisinde geceleyen uçucu madde bağımlıları ve çökme tehlikesi nedeniyle kimse tarafından kullanılmıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz