Millet Hanı Turizme Kazandırılıyor

Şanlıurfa’nın göbeğinde uzun süre atıl vaziyette duran Millet Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları hızlandırıldı. Tarihi handa yapılacak...

Şanlıurfa’nın göbeğinde uzun süre atıl vaziyette duran Millet Hanı'ndaki restorasyon çalışmaları hızlandırıldı. Tarihi handa yapılacak çalışmalar için uzun bir prosedürü takip eden yüklenici DNR Akartakıt ve Turizm firması prosedür işinin tamamlandığını bundan sonraki saha çalışmaları ile 3 yıl içerisinde Millet Hanı'nın aslına uygun olarak yeniden Şanlıurfa’ya kazandırılacağını açıkladı.

Millet Hanı'nın mevcut tarihi dokusu korunarak eski planına uygun olarak yeniden inşası için başlatılan çalışmaların sürdüğünü dile getiren DNR Akaryakıt ve Turizm Firması yetkilileri han ile ilgili bilgi verdi. Millet hanının 17 dönümlük alan üzerinde kurulduğunu hatırlatan yetkililer, "Şu anda 6 taş ustası ile 35 temizlik görevlisi Millet Hanında çalışıyor. Temizlik çalışmalarının ardından arkeolojik kazı çalışmalarına geçeceğiz. Hedefimiz buradaki tarihi dokuyu bozmadan Butik otel ve iş merkezi olarak tasarımlamak. En alt kısmı da otopark yapmayı planlıyoruz. Tabi burada belli bir yol izlenmesi gerekiyor. Öncelikle Temizlik çalışmaları yapılıyor. Duvarların ortaya çıkarılması ve yıkılan yerlerin yeniden inşaası gerçekleştirilecek. Daha sonra da en alt kattaki otopark işi yapılacak. Projede kapalı ve açık yüzme havuzu da yer alıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Çalışmalar el işçiliği ile yürütüldüğünden dolayı restorasyon süresinin uzadığını aktaran yetkililer, hanı 3 yıl içerisinde restore ederek turizme kazandırılmayı hedeflediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: