Milletekili Şahin'den Arazileri Doludan Zarar Gören Çiftçilere Müjde

Haziran ayı başında yaşanan dolu felaketi sonucunda İnegöl'deki bazı tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirten AK...

Haziran ayı başında yaşanan dolu felaketi sonucunda İnegöl'deki bazı tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, dolu mağduru çiftçilerinin kredi borçlarının ertelenebileceğini söyledi.

İnegöl'e bağlı Çeltikçi, Edebey, Esenköy, Akbaşlar, Çiftlik ve Akıncılar köyü ile Cerrah ve Yenice beldelerindeki tarım ürünlerinin zarar görmesi sonucunda Ziraat Bankası'na olan borçlarının ertelenmesini talep eden köylülerin imdadına AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin yetişti. Milletvekili Şahin, mağdur çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi konusunun bir hafta içinde sonuçlanacağını bildirdi. Çiftçiden gelen talebi Ankara'ya ilettiklerini ifade eden Şahin, "Bakanlarımızla geçen hafta Pazartesi günü çiftçi kredi borçlarının ertelenmesi ile ilgili konuyu Bakanlar Kurulu'nda görüştük. Şu anda bu durum hazineye sevk edildi. Hazine tarafından kredi borçlarının nasıl erteleneceği ile ilgili çalışma yapılıyor. İnşallah bir haftaya kadar müjdeli haberi, çiftçilerimize vermiş olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

BAŞVURANLAR FAYDALANACAK

TARSİM havuzunda olan ile olmayan çiftçilerin tespit edileceğini kaydeden Şahin, "Bu durum olumlu şekilde sonuçlandıktan sonra, kredi borçlarını ertelemek isteyerek Ziraat Bankası'na başvuruda bulunanlar, bu ertelemeden faydalanacaklarBu borçların ertelenmesi de çiftçimize kolaylık sağlamış olacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: