'Milleti aptal kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz?'

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Osmanlıspor ile 0-0 berabere kaldığı maç sonrası eleştiri oklarını Vitor Pereira'ya yönelttiler.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Fenerbahçe'nin sorunu hep aynı: Hücum planından savunma planına geçişte iyiler. Rakip kontra atağa çıkıyorum zannederken yağ gibi alıyorlar topu. Ama savunma planından hücum planına geçişte öyle yavaşlar ki. Pereira'nın 27 koca hafta sonunda hâlâ oyunu hızlandıracak alternatif planı bulamaması akıl almaz.

ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

Bazı teknik adamlar göze batabilmek için illa bir halt edecekler, bir şeyler yapacaklar. Millet de diyecek ki "Aaa bak gördün mü değişiklik yapmış, takıma olumlu yansımış. Ne iyi hoca!" İşte al sana değişik bir şey. Hiç hesapta olmayan 2 puan gitti. Şunu da söyleyeyim; Beşiktaş ve Şenol Güneş de böyle maceraya girerse onlar da kaybedebilir.

Reklam
Reklam

AHMET ÇAKAR - SABAH

Vitor Pereira olarak Nani'yi ilk 11'e koymazsan, oyunculara istemezsen de o mesajı verirsin; herhalde Osmanlıspor'u hocamız çok iyi analiz etti, çok büyük takım, bizim göremediğimizi görüyor ve bundan dolayı defansif bir kadroyla maça başlıyoruz.

ALAATTİN METİN - AKŞAM

Anlayamıyorum, şampiyon olmak istiyorsun, kendi sahanda oynuyorsun, seyirci desteği de arkanda… Sahada telaştan, panikten ne yaptığını bilmiyorsun. Hadi diyelim ki, bir an önce gol atmak istiyorsun, üzerinde onun stresi var. O vakit takım oyununu niye oynayamıyorsun? Saha içinde arkadaşlarına; 'Sakin olun' diyecek bir ağabey yok mu!

İLKER YASİN - HÜRRİYET

‘Ben Fenerbahçe’yim, evimde Moskova’yı, Beşiktaş’ı dağıttım. Kendi oyunumu oynar, rakibe bakmam’ deseydi ve bunu futbolcularına mental olarak aşılasaydı, Pereira dünkü maçın kazanan hocası olurdu. Üretmek için önce üretmeye karar vermeniz gerekir. Pereira korkusuna güvenen bir teknik adam. Cesareti arkadan geliyor veya hiç gelmiyor.

Reklam
Reklam

FEYYAZ UÇAR - FANATİK

İki teknik adam da dersini iyi çalışmış. rakibe yaradı Diego attığı şutlarla maça pozisyon zenginliği getirirken, Nani’nin driplingleriyle de Fenerbahçe kanatları daha canlı. Fakat orta sayısı artmıyor. Fernandao ve Van Persie ikilisinin sahada olması ne işe yarayacak? Rakibin işine yarayacak. Zira ofans çoğalırken defans azaldı. Fenerbahçe’nin puan kaybı telafi edilebilir. Ancak evinde kaybetmesi düşündürücü. Tempo artmazsa şampiyonluk zor...

ERMAN TOROĞLU - SABAH

İkinci yarı başlarken değişiklikleri yapıyorsun, bu sefer Fenerbahçe oyuna hakim. Ve bu bölümde 4-5 tane net gol pozisyonu yakalıyorsun ama kaçırıyorsun. Hiç olmazsa yakalıyorsun! İlk yarıda bunları da bulamadın. Yani göstere göstere 45 dakikayı boşa harcıyorsun. Sonra yanlıştan dönüyorsun, bu sefer de yakaladıklarını kaçırıyorsun. Sonra yöneticin çıkıyor, sen çıkıyorsun hakeme sallıyorsun. Milleti aptal, kendinizi akıllı sanıyorsunuz. Hakem Ali Palabıyık dün maçı ortadan idare etti gibi olsa da en az 3-4 pozisyonda takdir haklarını Fenerbahçe lehine kullandı. Ve buralardan da Fenerbahçe frikikler, tek vuruşlar kazandı.

Reklam
Reklam

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH

Fenerbahçe kendi klasiğini sergiledi. Bir an önce topu kapıp, hızlıca rakip kaleye koşmaktan başka planı yoktu. Sezon başından beri alternatifli bir set de yapmadıkları için, rakipleri göbeği kalabalık tutarak karşıladılar. Bu yüzden "pozisyon vermedik" diye maçı yorumlayan Peraira, neden pozisyona giremediklerini analiz etmedi. Sanıyor ki, yetenekli ön tarafı zaten ona maçları kazandıracak. Gol yememeyi daha çok önemsedi.

İLKER YAĞCIOĞLU - TAKVİM

Van Persie'ye değinmek gerekirse sezon başından beri eski günlerine dönmesini beklediğimiz Van Persie bırakın eski günlerine dönmeyi bomboş kaleye topu ıskalayarak takımının puan kaybetmesinde önemli rol oynadı. Van Persie, Nani gibi isimler takımın zorlandığı anlarda sahne almayacaklarsa ne zaman alacaklar. Bu da ayrı bir tartışma konusu. Dün geceki puan kaybıyla F.Bahçe çok büyük bir yara aldı.

ALTAN TANRIKULU - MEYDAN

Pereira ilginç bir çalıştırıcı. Her maçın ilk yarısını kayıp oynatıyor sanki. Oyun kurmaktan yoksun bir orta saha, formsuz bir santrfor, kanatları tıkanmış bir takım. Gol pozisyonu üretilmeden geçen ilk 45 dakika sonrası rakibe baskı kurmaya çalışan bir takım oldu Pereira’yla Fenerbahçe. İki kanadı iyi tıkayan her takım Fenerbahçe’nin ofansif gücünü yarıdan fazla azaltıyor. Hücumda ikili oyunlar olmadığı için gol tamamen tesadüfe kalıyor.

Reklam
Reklam

BAĞIŞ ERTEN - CUMHURİYET

Son bölümde tüm kozları sahaya sürdü Pereira. Üstelik taktik de değişti, Fernandao’yla forveti çiftledi. Orta sahada defansif bir tek Mehmet Topal kaldı. Ama bu da golü getirecek merhem olmadı. Bastırdılar ama skorboard bunu tınmadı. Nani ve van Persie en etkili olmaları gereken günlerde bile maçı koparacak etkiyi yapamadı. Ve böylece şampiyonluk yolunda kritik bir puan kaybı yaşattılar F.Bahçe’ye. Herhangi 2 puan değil bunlar. Cürmünden fazla yer yakacak kadar ateş pahası puanlar. Ederi/bedeli şampiyonluk olabilir!

[Fenerbahçe tribünlerinden takıma tepki](https://www.mynet.com/fenerbahce-tribunlerinden-takima-tepki-94837-myspor)

ZİYA ŞENGÜL - STAR

Fenerbahçe takım olarak ligimizin şampiyonluk adaylarından bir tanesi. Ama gelin görün ki, kendi evinde seyircisinin önünde olmasına rağmen Osmanlıspor karşısında topla çok oynamış olsa bile, pozisyon üretme adına ne yazık ki kısır kaldı. Orta saha yoksunu mu desem! Hasan Ali ile Gökhan Gönül’ün sağlı sollu kanat akınlarının gelişiminde bu maçta beklenen düzeyde olmadığını mı söylesem!

Reklam
Reklam
[Van Persie isyan ettirdi](https://www.mynet.com/van-persie-isyan-ettirdi-94839-myspor)

GÜRKAN KUBİLAY - FOTOMAÇ

Pereira'nın "gol yemeyim'' diye korkarak çıkardığı ve ilk yarıyı çöpe atan kadro yapısı, 2. yarıdaki değişikliklere rağmen sonuç getirmedi ve şampiyonluk şansı ciddi riske girdi.

[Fenerbahçe, Osmanlıspor ile golsüz berabere kaldı](https://www.mynet.com/fenerbahce-osmanlispor-ile-golsuz-berabere-kaldi-94835-myspor)