Milletvekili adayı Aydemir: Toplumun ve devletin yeni anayasaya ihtiyacı var

AK Parti Erzurum milletvekili adayı İbrahim Aydemir, gelecek yasama döneminde güçlü bir şekilde iktidar olup,...

AK Parti Erzurum milletvekili adayı İbrahim Aydemir, gelecek yasama döneminde güçlü bir şekilde iktidar olup, toplumun önünü açacak olan yeni anayasayı parlamentondan çıkaracaklarını söyledi.
Milletvekili adayı Aydemir, seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Basın kuruluşlarını ve sivil toplum örgütü temsilcilerini dolaşan Aydemir, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Erzurum Yayın Temsilciliği'ni ziyaret etti. Aydemir, Türkiye'nin büyük bir demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı, ileri demokrasi istediğini ifade eden Aydemir, bunun da tek başına güçlü iktidara gelmeleri halinde çıkartacakları yeni anayasa ile mümkün olabileceğini vurguladı. Bütün gayretlerinin parlamentoya en az 376 milletvekiliyle girmek olduğuna belirten Aydemir, "Bu sayıya ulaşırsak tek başına yeni anayasayı Meclis'ten çıkartıp, ülkemizin ufkunu aydınlatmak istiyoruz. Çünkü çağdaş, modern bir toplum olabilmek için öncelikle sivil bir anayasaya ihtiyaç var. Darbe, cunta dönemlerinin sona ermesi, toplumun önündeki bütün engellerin ortadan kalkması için insanımızın, ülkemezin ve devletimizin yeni anayasaya şiddetle ihtiyacı var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz