Milletvekili Ağbaba, Malatya'nın Sorunlarını Tbmm'de Dile Getirdi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın sorunlarını TBMM'de dile getirdi.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın sorunlarını TBMM'de dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Ağbaba, içme suları ile ilgili yaptığı konuşmada, "Dünyanın en güzel suyu olan Malatya'nın suyu, AKP döneminde kirlendi. Dünyada hiç örneği görülmeyen bir şekilde, 100 bine yakın insan Malatya'da ishal oldu. Şimdi yine Malatya'nın ilçelerinde, belde ve köylerde İl Sağlık Müdürlüğü'nün yapmış olduğu tahlillerde suların bozuk olduğu ortaya çıktı. Çeşmelerden, okullardan, camilerden akan sularda bakteri ve koli basili mikrobu bulundu. Malatya'da içme suları hastalığa davetiye çıkarıyor. Malatyalılar tifo, ishal, dizanteri, kolera ve hepatit gibi çok tehlikeli hastalıklarla karşı karşıya. Malatyalıların göz göre göre hastalanmalarına müdahale edilmelidir. Suların bir an önce sağlıklı hale getirilmesini istiyor, yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Ağbaba ayrıca Malatya'nın Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe beldesinde 22 çocuğun sütten zehirlendiğini söyleyerek, "Çocuklarımıza dağıtılan sütü bozanları da kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Hekimhan Devlet Hastanesi'nin doktor ve ambulans ihtiyacını da dile getiren Ağbaba, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönelik yaptığı konuşmada, "Sayın Bakan, Malatya Hekimhan ilçesi, Malatya'mızın en önemli ve en büyük ilçelerinden biridir. Hastanenin 3 ambulansı varken son dönemlerde 2 ambulans geri çekilerek tek ambulansla hizmet verilmektedir. Ayrıca Hekimhan'ın yaz nüfusu, kış nüfusunun yaklaşık iki veya üç katı olmaktadır. Hastanede çocuk doktoru yok, diş hekimi yok, şu anda hastanede üç tane doktor var. Birisi anestezist. Hekimhan, doktor ihtiyacı olan bir ilçemiz. Bu konuda Hekimhan'ın mağdur edilmemesi gerektiği konusunu bilgilerinize sunuyorum" şeklinde konuştu.

AKDAĞ: "HEMEN DEĞERLENDİRTECEĞİM"

Ağbaba'nın konuşmasının ardından söz alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Malatya Hekimhan'ın çocuk hekimiyle ilgili ve diş hekimiyle ilgili durumunu hemen değerlendirteceğim ben. Kaç ambulans ihtiyacı varsa o kadar ambulans bulundururuz. Yani oradan taşınan sayı bellidir. Ayda kaç kişi taşınıyor, nasıl oluyor, kaç ambulans lazım, ne kadar kişiyle taşıyabiliriz, bunları da değerlendiririz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: