Milletvekili Ağbaba Yazıhan’ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yazıhan ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.Milletvekili Ağbaba ve...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yazıhan ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Milletvekili Ağbaba ve beraberindekiler, ilçe kaymakamı ziyaretinin ardından ilçe merkezindeki esnafı da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. CHP Milletvekili Ağbaba, daha sonra köy ziyaretlerine başladı.

Konuşmalarında üreticilerin sorunlarına değinen Ağbaba, "2 aydır Malatya’yı köy köy dolaşıyorum. İnsanların ortak sorunları hayvancılık, su, elektrik ve yol. Hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler perişan olmuşlar. Geçen yıl 7 bin liraya satılan büyükbaş hayvanlar bu yıl 2 bin 500 liraya bile satılmıyor. Arapgir’in Göldağı Yaylası'nda, Sarıçiçek Yaylası'nda, Yeşilyurt’ta Porga köylerinde, Börüncek Yaylası'nda çadır çadır gezdim. İnsanlar küçükbaş hayvanlarını sezon başında 600 liradan satıyorken, şimdi 400 liraya sattıklarını söylüyorlar. Samanı ise geçen sene 250 liraya alıyorken, bu yıl Urfa’dan 600 liraya getirdiklerini belirtiyorlar. Yemin torbası 28 liradan 48 liraya çıkmış. Gübre öyle, ilaç öyle. Üretilen ürünün fiyatı düşüyor, giderler sürekli artıyor. Hayvancılık elbirliğiyle bitiriliyor. Türkiye zenginleşiyor diyorlar. Rakam üzerinde hakikaten zenginleşiyor. Sizler fakirleşiyorsunuz, Malatya fakirleşiyor. Bu nasıl zenginleşme anlamak mümkün değil. 2002'de seçim oldu. AK Parti'ye yüzde 60 oy verildi birinci parti oldu. 2003’te Sümer Fabrikası'nı sattılar. 5 milyon dolara 200 milyon dolarlık yeri sattılar. Böyle bir ahlak olur mu? 2007 seçimlerinde AKP yine birinci parti oldu. Bu kez de Tekel Sigara Fabrikası'nı sattılar. Kime sattılar? Yandaşına sattılar. 2011'de yüzde 68 oy aldılar birinci oldular. Bu kez de Şeker Fabrikası'nı satışa çıkardılar. Üretim duracak, işçiler işsiz kalacak. Kamyoncular, esnaflar iş yapamayacak. Şimdi sizler 5 seçimdir her seferinde oy veriyorsunuz, onlar da her seferinde bir yerleri satıyorlar ama yine de oy veriyorsunuz. Demek ki onların yaptığı haklı, sizlerin yaptığı yanlış" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"EDİSON GÖRMÜŞ OLSA, AMPULÜ BULDUĞUNA PİŞMAN OLURDU"

Ağbaba, özelleştirmelerin en kötü sonuçlarından birinin TEDAŞ özelleştirmesi olduğunu iddia ederek, "TEDAŞ özelleştirildi ne oldu? Yazıhan’ın tüm köylerinde küçük bir rüzgarda veya yağışta elektrikler kesiliyor. Günlerce elektriklerin kesik olduğu oluyor. Çok sayıda kişinin elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilmiş. Geçtiğimiz günlerde bir köye gittim. Bir vatandaş çıktı aynen şunu söyledi; 'benim durumum yok ama yoğurdum yiyeceğim bozulmasın diye gittim borç harç buzdolabı aldım. Bu elektriklerin sık sık kesilip gelmesinden dolayı buzdolabım yandı' diyor. Peki, bu adam nasıl bir daha buzdolabı alacak? Borçlanmış bir buzdolabı almış. O da elektriklerin sürekli kesilmesinden dolayı bozulmuş. Edison bu günleri görmüş olsaydı, Hamidiye’nin, Yazıhan’ın halini görmüş olsaydı ampulü bulduğuna pişman olurdu. Bu bölgeye 1970’li yıllarda elektrik geldi. Yıl 2012 hala elektrik kesiliyor. Hükümet ve siyasetçiler sorunu çözemiyor" görüşünü ileri sürdü.

Reklam
Reklam

"EĞER YAZIHAN'IN DOSYA SAYISI, KEMALİYE'DEN AZ İSE VEKİLLİKTEN İSTİFA EDECEĞİM"

Adliyelerin kapatılmasına kimsenin ses çıkartmadığını savunan Ağbaba, "Yazıhan'da adliye kapatıldı. Sesi çıkan yok. Bu bile bir iktidar partisine oy vermemenin gerekçesi. Yazıhan’da adliye kapatılıyor, peki neden kapatılıyor? Nüfus az olduğu için değil mi? Dosya sayısı az olduğu için diyorlar. Buradan söylüyorum ve meydan okuyorum. Eğer Yazıhan'ın dosya sayısı, Kemaliye'den az ise ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. Kemaliye'nin dosya sayısı 60, nüfusu Yazıhan'dan düşük. Kemaliye'nin kapatılan adliyesi geri açılıyor. Çayırlı'nın kapatılan adliyesi geri açılıyor, Yazıhan'ın adliyesi geri açılmıyor. Seçtiğiniz milletvekilleri Yazıhan'a sahip çıkmıyorlar. Adliye kapatıldı. Benim dışımda sesi çıkan var mı? Buradaki adliye binasını hemşehriniz Yusuf Kenan Doğan açtı. Şimdi kapatmaya sesiniz çıkmıyor. Ne olacak bu adliye binası peki? Ahır mı yapacaksınız? Yazıhanlı bir savcı, bir katip, bir de hakim istiyor. Binası var, masrafı yok. Keşif yapacağınız zaman nasıl getireceksin o keşif yapacak kişileri Malatya'dan buraya? Masrafı iki katına çıkacak. Peki, o zaman bu adliye kapatıldığında neden sesiniz çıkmadı? Kusura bakmayın. Ben hesap vermeye geldim ama, hesabı ben soruyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz