Milletvekili Ağbaba’dan Başbakan’a Sodes Soruları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sosyal Destek Programları (SODES) ile ilgili iddialarını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sosyal Destek Programları (SODES) ile ilgili iddialarını Başbakan'a sordu.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "SODES kapsamında düzenlenen projelerin kabulünde, uygulamasında ve istihdama katkısında toplumun değişik kesimlerinden eleştiriler gelmektedir. SODES programının belli bir kesime yakın olan derneklerin tefrişat, teçhizat eksikliklerini gidermeyi amaçladığı iddiaları doğru mudur" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Ağbaba, soru önergesinde şunları sordu:

"Malatya ilinde SODES kapsamında 2010-2011-2012 yıllarında kabul edilen projelerin isimleri nelerdir? Hangi kurum-kuruluş ve STK’ların projeleri kabul edilmiştir? En çok projesi kabul edilen STK’lar hangileridir? Üç yıl boyunca başvuruda bulunduğu halde projeleri reddedilen iştirakçiler hangileridir? Reddedilen projelerin reddedilme gerekçeleri ayrı ayrı nedir? Valiler ve SODES’ten sorumlu vali yardımcılarının projelerin ikinci kez değerlendirildiği Kalkınma Bakanlığı’na kabul edilmelerini istediği projeleri önceden liste ile gönderdikleri iddiaları doğru mudur? Doğru ise konuyla ilgili bir işlem başlatılmış mıdır? İl bazında yapılan proje değerlendirmelerinde verilen puanlar ile Ankara’da yapılan değerlendirmede verilen puanlar arasındaki fark nedir? Ankara’da değerlendirme yapan uzmanların yorumları neden SODES Bilgi Sistemi'ne (SODES-BİS) yüklenmemektedir? Bu durum proje değerlendirmesinde şeffaflığı ortadan kaldırmamakta mıdır?"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: