Milletvekili Ağbaba'dan Bölge Çevre Düzeni Planı İçin Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,

4 ili kapsayan Bölge Çevre Düzeni Planı'na ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Milletvekili Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yazılı olarak cevaplanması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, plan hazırlanırken belediyelerle gerekli görüş alışverişinin eksik yapıldığını kaydetti. Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 4 ili kapsayan Bölge Çevre Düzeni Planı'nın çoğu yerleşim yerinin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için beklentileri karşılamadığını belirten Ağbaba, Çevre Düzeni Planı'nın Malatya'nın gerçeklerinden uzak olduğunu ifade etti. Ağbaba, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Çevre Düzeni Planı hazırlanırken Malatya'daki kaç belediyeden imar planları ve mevcut durum analizleri alınmıştır? İmar planı alınmayan belediyelerin Çevre Planı Düzeni nasıl hazırlanmıştır? ÇDP'nin yerleşim yerleri dolaşılmadan masa başında yazıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise nasıl bir işlem yapılması düşünülmektedir? Bölge Çevre Düzeni Planı'nın Malatya Valiliği tarafından hazırlanan 1/25.000 planı ile arasında büyük farklılıklar olduğu, ÇDP'nin hayata geçmesi durumunda Malatya için büyük sıkıntıları beraberinde getireceği belirtilmektedir. İki farklı kamu kurumu tarafından hazırlanan planlar arasında bu kadar büyük farklılık olması normal midir? Malatya merkez ve ilçeleri için hazırlanan planın çelişkilerle dolu olduğu ifade edilmektedir. Malatya Hasançelebi Belediyesi'nin tüm dünyaca bilinen demir yatakları ile tanınmasına, madenleri işleyecek fabrika kuruluş aşamasında olmasına rağmen bitiminde 2 bin kişinin çalışması öngörülmesine rağmen beldede ana sektörlerin tarım ve hayvancılık olarak ele alınması planın gerçekliğini tartışılır hale getirmiştir. Planda mevcut yerleşkenin bile yanlış yerde işaretlendiği belirtilmektedir. Yerel yönetimlerden bu konularla ilgili bir görüş alışverişi sağlanmış mıdır? Plana belediyelerin tespitleri dahil edilmiş midir? Eğer edilmediyse sebebi nedir? Malatya genelinde büyük tepki toplayan Çevre Düzeni Planı'nın iptal edilerek tekrar yapılması düşünülmekte midir?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: