Milletvekili Ağbaba’dan Muhtar Maaşlarına Tepki

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Darende'nin ve muhtarların sorunlarını dile getirdi. Ağbaba,...

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Darende'nin ve muhtarların sorunlarını dile getirdi. Ağbaba, "Muhtarların aldığı maaş 410 TL, sadece Bağ-Kur primleri 360 TL. 'Dünyada seçilip de bizden daha az maaş alan bir kurum var mı?' diye haykırıyorlar" dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz gün, güzel Malatya’nın güzel ilçesi Darende’yi ziyaret ettim. Muhtarlarla toplantı yaparak hem köylerin hem de kendi sorunlarını dinledim. Darende’nin sorunları Malatya’nın sorunlarıyla aynı. Kayısı para etmediği için Darendeliler de, Malatyalılar da açlık sınırıyla karşı karşıya. ‘1 kilo kayısıyı 1,6 veya 1,7 liraya satıyoruz, buna rağmen müşteri bulamıyoruz.’diyorlar. ‘Hayvanlarımız para etmiyor, samanın kilosu 1 TL’ye dayandı, yemin torbası 25 TL iken 50 TL’ye yükseldi.’ diyorlar . Ayrıca ‘Yem ve saman alamıyoruz, Darende çiftçisi perişan’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ağbaba konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Muhtarların durumuna dikkat çekmek istiyorum. Onların durumları bir iki kat daha beter. Muhtarların aldığı maaş 410 TL, sadece BAĞ-KUR primleri 360 TL. 'Dünyada, seçilip de bizden daha az maaş alan bir kurum var mı?' diye soruyorlar., haykırıyorlar. 'BAĞ-KUR primlerini ödeyemediğimiz için çoluk çocuk hasta olduğumuz zaman doktora gidemiyoruz, ilaç alamıyoruz' diyorlar. 'Köylüyle devlet arasında köprü olan, her türlü sorunu devlete ileten muhtarlara bu reva mı, bu hak mı?' diye sesleniyorlar.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: