Milletvekili Ali Küçükaydın: Narenciye Altın Çağını Yaşıyor

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, narenciyenin altın çağını yaşadığını söyledi. Küçükaydın, Kozan’daki paketleme tesislerinde...

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, narenciyenin altın çağını yaşadığını söyledi. Küçükaydın, Kozan’daki paketleme tesislerinde narenciyenin işlenip Avrupa ve Ortadoğu’ya gönderilerek ülke ekonomisine önemli miktarlarda katma değer sağlandığını söyledi.

Küçükaydın, Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çalışkan Soğuk Hava ve Paketleme tesislerini gezdi. Çiftçilerin ürününün para etmesinin kendilerini sevindirdiğini aktaran Milletvekili Küçükaydın, her zaman yatırımcıya destek olacaklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Firma sahibi Osman Çalışkan ise sıkıntılarına rağmen tesisi narenciye sezonuna yetiştirdiklerini, Rusya, Gürcistan, Ukrayna, Moldova, Azerbaycan, Dubai, Irak başta olmak üzere birçok ülkeye yaklaşık 2 bin 500 ton civarında narenciye gönderdiklerini belirtti. Milletvekili Küçükaydın daha sonra Yaş Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Delibaş’ı ziyaret etti.
Narenciyenin altın çağını yaşadığını ifade eden Küçüaydın, “Narenciyemizin sofralık olması, daha çok yurt dışına gitmesi, ülke ekonomimize katkı sağlaması bizleri son derece mutlu ediyor. ” dedi.

Yaş Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Delibaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kozan Hali’nin resmiyet kazanmasının esnafı çok rahatlattığını kaydeden Delibaş, “Bu yıl narenciyede altın yılımızı yaşıyoruz. Bu da hem bizi hem de çiftçilerimizi oldukça memnun etmekte. Bazı arkadaşlarımız paketleme tesislerinde isleyerek birçok ülkeye ihracat yapıyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: