Milletvekili Aydemir, Dünya Çiftçiler Günü'nü Kutladı

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, tarım sektörünün sanayileşme ve turizmle birlikte Türkiye'nin can damarını...

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, tarım sektörünün sanayileşme ve turizmle birlikte Türkiye'nin can damarını oluşturduğunu kaydederek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

Manisa’nın başlıca geçim kaynağının tarım olduğunu bu nedenle tarım sektörünün Manisa açısından hayati bir önem taşıdığını belirten Manisa Milletvekili Aydemir; "Hükümetimizin tarıma verdiği teşvikler her geçen gün artmaktadır. İktidarımızın tarıma verdiği önem ve teşvikler neticesinde 2002 yılında başlayan değişim ve dönüşüm anlayışı, Türk tarımında birçok önemli başarının ve rekorların yaşandığı bir dönem oldu. Biz AK Parti iktidarı olarak Dünya değiştikçe, iklimler değiştikçe, tarımın da bu değişime ayak uydurması, büyümesi ve güçlenmesi gerektiğine inandık. Tarıma stratejik bakış açısı getirdik" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin, yaşanan küresel finans krizlerine ve kuraklıklara rağmen son 9 yılın 8'inde büyüyerek son yarım yüzyılın rekorunu kırdığını belirten Aydemir, “Türkiye gerçekleşen bu başarılardan sonra Tarımda Dünyanın 7. Büyük ülkesi durumuna gelmiştir. Elverişli tarım ölçekleri dikkate alındığında ekilen mahsül açısından çok verimli şartlara sahip olmamız ülkemiz ve milletimiz açısından büyük bir avantajdır. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyacını karşılayan Türkiye'nin, 188 ülkeye bin 663 tarımsal ürün ihraç eden bir konuma gelmesi ise övünç kaynağımızdır” şeklinde konuştu.

Aydemir, "Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde alın teri olan vefakar çiftçilerimizin, üretimlerinin ve verimliliğinin artırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması ve aranacak olması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında büyük rol ve yol almamızı sağlayacağı şüphesizdir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: