Milletvekili Aygün, SEDAŞ'ın Yer Altı Trafo Merkezini Inceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) İzmit'teki yer altı trafo merkezini inceledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) İzmit'teki yer altı trafo merkezini inceledi.

Aygün, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, yapılan yatırımın Kocaeli'ye artı değer kattığını belirterek, yer altı trafo merkezinin günün teknolojisine uygun olarak yapıldığını söyledi.

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan ise İzmit'te yaşayan müşterilerin daha kaliteli ve güvenilir enerji alması için yapılan yatırım çalışmalarına devam edeceklerini dile getirerek, bu projenin gelecek yıllarda İzmit'te enerji ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kocaeli'de ilk kez dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan yer altı trafo merkezlerinin tesis edildiğini vurgulayan Bekircan, "Bu trafo merkezleri aynı zamanda enerjinin uzaktan izlenebilmesine ve arızalara daha kısa sürede müdahale edilebilmesine olanak sağlayan SCADA projesine de uygun yapıldı" dedi.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: