Milletvekili Badak: İki EXPO Için Daha Görüşmeler Yapıyoruz

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, EXPO 2016’yı alma başarısı gösteren Antalya’nın bu tarihten sonrasını...

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, EXPO 2016’yı alma başarısı gösteren Antalya’nın bu tarihten sonrasını düşünmesi gerektiğini söyledi. Badak, 2023-2030 yıllarında Antalya’da iki EXPO daha düzenlenebilmesi için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Konyaaltı Kültür Eğitim Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KONDER)’ni ziyaret eden Sadık Badak, burada ‘EXPO 2016 Antalya’yı anlattı ve soruları cevapladı. Antalya’da ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla düzenlenecek botanik EXPO’nun çalışmalarının 19 yıl önce başladığını belirten Badak, “Antalya 2016 EXPO'yu başardık, bence bu bitti. Artık önümüze bakmak lazım. 26 Kasım 2011 tarihinden itibaren de artık bu bir devlet projesi haline geldi. Antalyalılar olarak ‘2016’dan sonra ne yaparız?’ bunları düşünmemiz lazım. Şimdi de bunun üzerinde çalışıyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

EXPO’nun 160 yıllık tarihinde bu organizasyonun Viyana’dan Şangay’a kadar uzanan Kuzey-Güney hattında ilk defa Antalya’da yapılacağına dikkat çeken Badak, “2023-2030 yıllarında iki defa daha aynı alanda, aynı katılımcılarla temayı biraz değiştirerek, iki World EXP daha yapabilir miyiz? Bunun görüşmeleri devam ediyor. Ufak pürüzler var ama bu aşılamaz görülmüyor. Eğer bunu başarabilirsek 2015-2035 yılları arasında 20 yıl daha Antalya’nın çıtasını hep yüksekte tutabiliriz. Dünyada da hep gündemde oluruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: