Milletvekili Bakır, Samsun TSO Kadın Ve Genç Girişimcilerle Buluştu

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve...

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Milletvekili Bakır, kadınların ve gençlerin işgücüne katılımlarının sağlanması ve istihdama katılımlarında neler yapılabileceği yönünde fikir alışverişinde bulundu.

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik, yürüttükleri çalışmalar ve projeler hakkında Tülay Bakır’ı bilgilendirdi. Kadınların iş hayatına girmesine ve onlara destek olunmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Gülay Atik, “Eğitime büyük önem veriyoruz. İki dönemdir girişimcilik eğitimi altında bir kurs programı düzenledik. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız ve onların işgücüne katılması için de projelerimize ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birlikte olursak ve birlikte mücadele edersek daha kazançlı olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların işgücüne katılım oranının çok düşük olduğunu ifade eden Samsun Milletvekili Tülay Bakır, “Kadın girişimcileri bir yere getirebilir miyiz düşüncesi beni son derece mutlu ediyor. Kadınların işgücüne ve istihdama katılmaları konusuna çok önem veriyorum. İlçe merkezleri, köylerimiz ve orman köylerimizde yaşayan kadınlarımız olmak üzere üç ayrı kuşakta kadın istihdamını düşünce planını devreye soktuk. Burada amacımız kadınlarımızı artık ön plana çıkartmak. Kadınlarımız aile içinde olsun, çalışma hayatında olsun gerçekten insan üstü bir çabayla çalışıyorlar. Kadınlarımızı artık ön plana çıkartmamız lazım. Kadınlarımızın sadece çalışması değil girişimci olması, sadece girişimci olması değil benzer işleri yapacak olan arkadaşlarıyla bir araya gelerek işlerini büyütmesi ve söz sahibi olması, marka durumuna gelmesi lazım. Benim gönlümdeki amaç bu.” diye konuştu.

Samsun’da kadınların hangi alanda ne iş yapabileceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Tülay Bakır, şöyle devam etti: “Bunun için bazı toplantılar yaptık. 17 ilçemizde, köylerimizde, dağ köylerimizde kadınlarımızın halıcılıktan ipek böcekçiliğine, defne yaprağı üretiminden gıdaya, kesme çiçekçilikten birçok alana çok farklı yapabileceği çok iş var. Özellikle tarıma yönelik kadınlarımız için çok ciddi işler yapılabilir. Hangi ilçemizde hangi işi yapabilirizi araştırıyoruz ve bu araştırma da hemen hemen bitmek üzere. Benim elimde 50 civarında kadınlarımızın yapabileceği alan var. Daha sonra ise bunları nasıl iş alanı haline getiririzi düşüneceğiz. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Sizler rol modelisiniz. Ben bu ülkeye yapılacak her iyi şey için elimi taşın altına koyarım. Kime gidilecekse giderim, kimle görüşülecekse de görüşürüm. Yeter ki biz bunu başarabilelim.”

Reklam
Reklam

Samsun Genç Girişimciler İcra Kurulu üyelerini de ziyaret eden Tülay Bakır, Kurul Başkan Yardımcısı Merih Kargı'dan bilgi aldı. İki farklı proje üzerinde çalıştıklarını belirten Kargı, “KOSGEB ve TEB’le birlikte yürüttüğümüz Uygulamalı Girişimcilik Eğitim projemiz var. İkinci projemiz de üniversitemizle birlikte proje pazarı oluşturma noktasında çalışmamız. Bunu sadece Samsun’la sınırlamadık. Karadeniz çapında bir proje. Projeleri değerlendireceğiz ve o değerlendirdiğimiz projeleri derecelendirerek ödüllendireceğiz. Akabinde de projenin hayata geçebilmesi için çalışma içerisine gireceğiz. Bu projelerin yanında daha farklı çalışmalarımız da devam ediyor.” dedi.

Genç Girişimciler Kurulu’nun yürüttüğü projeleri Samsun’u ileriye taşıyabilecek çok önemli projeler olarak değerlendiren Bakır, “Gerçekten benim de hayran olduğum iki tane proje içindesiniz. Çünkü eğitimin olmadığı, planlamanın olmadığı, belli bir kuruluşlarla işbirliği yapılmadan yürütülen projeler hiçbir yere varamaz. Sizi kurduğunuz işbirliklerinden dolayı kutluyorum. Ufkunuzu çok geniş buldum. Benim için öncelik Samsun’un gelişmesi. Herkes kendi kenti için çalışırsa büyük Türkiye olur, Türkiye de gelişirse dünya olur. Samsun’un değerini bilelim, değerini anlatalım ama biz de proje üretelim. Samsun inşallah kısa sürede emin adımlarla hak ettiği noktaya gelecek. Yeter ki birlikte hareket edelim” diyerek sözlerini sonlandırdı." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: