Milletvekili Belen Sağlık Bakanı Akdağ’a Yasaklı Tıbbi Cihazları Sordu

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, meclise verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kullanımı yasak...

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, meclise verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a kullanımı yasak olan tıbbi cihaz ve ilaçlarının Tekirdağ’da kullanılıp kullanılmadığını sordu.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması için meclise soru önergesi verdi. Belen verdiği soru önergesinde kullanımı yasak olan tıbbi cihaz ve ilaçlarının Tekirdağ’da sağlık kuruluşlarında kullanılıp kullanılmadığını sordu.

Belen verdiği önergede Bakan Akdağ’a, “Bu konu hakkında bir inceleme başlattınız mı, başlatmadı ise başlatmayı düşünüyor musunuz? Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı bu ve benzeri cihazların Bakanlığa bağlı kuruluşların stoklarında halen var olması nasıl açıklanabilir? İnsan sağlığını hiçe sayarak, bu cihazları halen stoklarında bulunduran sorumlular hakkında bir soruşturma başlattınız mı, başlatmadı ise başlatmayı düşünüyor musunuz? Bu ve benzeri cihazlar, Bakanlığınıza bağlı hangi sağlık kuruluşlarının stoklarında mevcuttur? Bu ve benzeri cihazların, özel hastane, poliklinik ve tıp merkezi gibi özel sektöre ait kurumlarda da kullanımı denetleniyor mu? Stoklarda bulunan kullanıma yasaklı cihazlar ve malzemelerin kullanımına daha ne kadar müsaade edeceksiniz?” sorularını yöneltti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz