Milletvekili Bostancı Meydan Projesini Inceledi

AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Merzifon’ı ziyaretinde belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı....

AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Merzifon’ı ziyaretinde belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Amasya'nın Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı'yı ziyaret etti. Belediyenin çalışmalarını anlatan Aydınlı, ilçe için büyük önem taşıyan 'Meydan' projesi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Meydan projesinin devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Bostancı ve Aydınlı, gelinen son durumu değerlendirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, projenin Merzifonlular tarafından da merakla beklendiğini ifade etti. Merzifon için imaj, belediye açısından da mega bir proje olan meydan projesi hayata geçirildiğinde Kara Mustafa Paşa'nın memleketi Merzifon’a yakışır bir meydan olacağını kaydeden Aydınlı, “Çalışmalara önce tarihi eserlerimizin restore edilmesine destek vererek başladık. Merzifonumuzda bir tek tarihi eserin bile viran bir şekilde kalmaması için belediye olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalıştık. Eserlerin restoresinin ardından önünün açılarak güzel bir meydan oluşturulması için çalışma başlattık. Bu kapsamda meydanda 8 milyon TL bedelinde kamulaştırma yaptık. Kamulaştırması tamamlanan meydanda şu anda son işlemler olan dizayn ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Tarihi eserleri restore edilmiş meydan projesi ile önü açılmış ve gün yüzüne çıkarılmış eserleri, Merzifonumuzu Amasya’nın turizminden faydalandırmayı, böylece ilçemizde turizmin canlılık kazanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Tarihi eserlerin restoresinden sonra şehirler açısından büyük bir önem taşıyan meydanların oluşturulmasına yönelik Merzifon Belediyesi'nce başlatılan çalışmaları takip ettiğini belirten Milletvekili Bostancı, Başkan Aydınlı'yı başarılı çalışmaları dolayısıyla tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: