Milletvekili Çağatay Kılıç: Dedemin Gidemediği Köylere Gittim

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, milletvekili seçilmesinin üzerinden fazla zaman geçmemesine rağmen, Samsun'un en...

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, milletvekili seçilmesinin üzerinden fazla zaman geçmemesine rağmen, Samsun'un en ücra köylerine kadar vatandaşın derdini dinlemeye gittiğini söyledi. Kılıç, "Dedem, Ayvacık’ta Çamalan köyünün belli bir yerine kadar gelmiş. Ama en tepeye çıkmamış. Biz en doruğuna kadar çıkarak halkımızla buluştuk." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte Cihan Haber Ajansı (Cihan) Bölge Yayın Temsilcisi Mükremin Albayrak'ı ziyaret etti. 2012 yılında güzellikler ve üzüntülerin birlikte yaşandığını belirten Kılıç, en büyük üzüntünün ise Samsun'da yaşanan doğal afet olduğunu dile getirdi. "Beklemediğimiz bir afetti. İki hafta boyunca Samsun'daydık. Bunu engellemek gibi şansınız yok. Kurumlar afet sonrası yaptıkları çalışma, analizler ve yapılması gereken işlerin belirlenmesi ve performanslarıyla iyi bir sınav verdi." diyen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımız her gün takipteydi. Sabah akşam görüşüp yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdik. Ciddi manada elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bu süreçte çok sayıda duygusal anlamda zor anlar yaşadık. Kolay bir şey değil. Geleceğinizi tasarladığınız insanları kaybetmek, duygusal olarak sizi üzüyor. Dolayısıyla o üzüntüyü gördüğünüz zaman sorumluluk taşıyan insan olarak bunu hissediyorsunuz. Bazı şeyler zor geldi. Zor bir sınav geçirdik. Takiplerimiz de devam ediyor. İnşallah bir daha yaşamayız."

Reklam
Reklam

"BİR YILDA 300 KÖY GEZDİK"

Milletvekili olduktan sonra hafta sonlarını büyük oranda Samsun'da geçirmeye özen gösterdiğinin altını çizen Kılıç, "Ciddi bir ziyaret sayısına ulaştık. Bölgesel olarak gitmediğimiz yer yok. Her köye gidebildim mi tabi ki hayır. 300’ü geçtik. Yaz ayına kadar hepsine gitmiş, ziyaret etmiş olurum. Meclis çalışmaları ve yurt dışı sorumluluklarımızı da yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kendisi gibi milletvekili olan dedesinin dahi gidemediği uç noktalara ulaşma gayretinde olduklarını ifade eden Kılıç, "Dedem, Ayvacık’ta Çamalan köyünün belli bir yerine kadar gelmiş. Ama en tepeye çıkmamışlar. Biz en doruğuna kadar çıktık. Arabayla iki saat sürdü. Arkadaşlar çok sevinmişler. Yanımızda teşkilattan arkadaşlar da vardı. Adamlar böyle söyleyince çok şaşırdım. Bir daha gideceğim." şeklinde konuştu.

"KÖYLÜMÜZ ARTIK İNTERNETİNİN HIZLANMASINI İSTİYOR"

Ziyaret ettikleri köylerde halkın birbirinden farklı talepleriyle karşılaştıklarının altını çizen Kılıç, yapılan yatırımlarla köylülerin de yaşam standartlarını artırdıklarını dile getirdi. "Bunu gezilerimizde yakından görüyoruz. Mesela eskiden stabilizesi olup da asfaltı olmayan köylerimizde asfaltın artık daha üst kaliteye çıkması isteniyor. Köyün içinde kilit taşıyla peyzajını güzelleştirelim, mevcut yol yetmiyor yan asfalt yollar açalım, yeni kamelya isteyen, okulların fiziki mekanlarının iyileştirilmesini, internetinin hızlanmasını isteyen, kütüphane isteyenler oluyor. Standart genel olarak yükseldi. O standardı geliştirmek, onun üzerine farklı unsurları bina etmek isteyenler oluyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz