Milletvekili Çalık "cinsiyet Eşitliğinin İnşası, Türkiye-isveç Deneyimleri" Konferansına Katıldı

AK Parti Malatya Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, "Cinsiyet Eşitliğinin...

AK Parti Malatya Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Öznur Çalık, "Cinsiyet Eşitliğinin İnşası, Türkiye-İsveç Deneyimleri" isimli konferansta bir sunum gerçekleştirdi.

Filmmor, MEDİAR, KADER, Mor Çatı ve İsveç Konsolosluğu işbirliğinde düzenlenen “Cinsiyet Eşitliğinin İnşası, Türkiye-İsveç Deneyimleri” konulu konferans Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlendi.

Konferansta, “Politik ve ekonomik katılımda cinsiyet eşitliği” oturumunda konuşan Milletvekili Çalık, erkek ve kadın arasında asgari düzeyde oluşturulacak bir fırsat eşitliği zemininin, bu denklemi kadınlar açısından da işler hale getirmek için büyük katkı sunacağını belirterek, eğitimli kadının zaten kendini toplumda var edebildiğini, önemli olanın bu eğitime erişim haklarını garantiye almak olduğunu söyledi. Eğitimin de; yaşama hakkı, sağlık hakkı gibi vazgeçilmez olduğunu aktaran Çalık, Türkiye’deki kadın profesör, kadın yönetici ve CEO sayısının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu ifade ederek, kadınların istihdama katılımlarında da aynı başarının yakalanabileceğini anlattı.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin 2023 hedeflerinden birinin de kadınların istihdama katılımını yüzde 38’e çıkarmak olduğunu aktaran Çalık, hükümetin toplumda daha çok özgür alan fethetmiş kadınların gücüne herkesten çok inanmış, en kadın dostu hükümet olduğunu söyledi. Çalık şunları söyledi:

"Ben bir kadın milletvekili olarak Malatya'da köy köy, mahalle mahalle geziyorum. Yanımda yerel teşkilatımızdan kadınlarımız oluyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Hepimizin, kadınların görünürlüğünü artırıyorum. Çalışan, gezen, sorgulayan, anlatan, korkmayan ve yaşamın içine karışmış bir kadın olarak. Ben ve arkadaşlarım gittiğimiz her yerde, yaptığımız her sohbetin satır arasında aslında karşımızdakine bu mesajı veriyoruz; biz varız, siz de kendinizi var edebilirsiniz. Bu mesaj, kahvede oturan amcadan, evde bebesini emziren genç anneye kadar elini sıktığım herkese ulaşıyor. Bu müthiş bir güç bizim için. Tabi bu gücü kazanmamızda, halka böyle etkili ulaşabilmemizde kadınlarımızın bizim, kadınların üzerinden değil; kadınlar için, kadınlar adına değil; kadınlarla birlikte mücadele ettiğimize tanıklık etmelerinin büyük payı var. Bu da hükümetimizin başarısıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: