Milletvekili Çalışkan: "kırşehir Tanıtım Günlerine Herkesi Bekliyoruz"

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, derin bir kültüre, eşsiz tarihi eserlere, ender doğal güzelliklere...

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, derin bir kültüre, eşsiz tarihi eserlere, ender doğal güzelliklere ve birçok yatırım imkanına sahip olan Kırşehir'in, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacağını söyledi.

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 07-10 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Kırşehir Tanıtım Günleri' ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Zengin bir kültürü barındıran Kırşehir'in tüm yönleriyle Ankara'da tanıtılması amacıyla 2009 yılında TBMM'de bir tanıtım günü düzenlemiştik. Bu etkinlik büyük ilgi görmüş ve ulusal medyada da geniş yer almıştı. Bu etkinliğin devamı olarak Kırşehir'i daha geniş kapsamlı tanıtmak ve daha geniş bir kitleye ulaşmak amacıyla yola çıktık"

Reklam
Reklam

Çalışkan, yapılan toplantılarda alınan kararların neticesinde Ankara'da faaliyet gösteren Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Kırşehirliler Vakfı, Kırşehir Yükseköğrenim Gençliğine Yardım Derneği, KIR-DER ve Kırşehirliler Platformu Derneği'nin katılımıyla bir organizasyon komitesi oluşturulduğunu belirtti.

Valilik, belediye, üniversite, ilçe kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının katkılarıyla tüm etkinliklerinin hazırlandığını kaydeden Çalışkan, "Son aşamaya geldik. Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz, Kırşehir Tanıtım Günleri'nin açılışını 7 Haziran 2012 Perşembe günü saat 14.00'te TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve bakanların da katılımıyla yapacağız. Yaklaşık 75 kurum ve firma stant açacak. Tanıtım gününde memleketin tüm tarihi, kültürel, coğrafi ve sanatsal değerlerini tanıtma imkanı bulacağız. İlçeler, kaymakamlıklar ve belediyeler kültürlerini, değerlerini ve ürünlerini tanıtacak." şeklinde konuştu.

Çalışkan "Kırşehirli sanatçıların eserlerinden oluşan resim, fotoğraf ve süsleme sanatları sergileri, yöresel yemeklerin tanıtımı ve ikramı, Sinan Yağmur gibi Kırşehirli yazarlarımızın katılacağı imza günleri, Şed Kuşatma töreni, Ahi pilavı ikramı, yine Emel Taşçıoğlu, Gülşen Kutlu, İsmail Atunsaray gibi hemşerilerimiz olan tanınmış sanatçıların katılacağı konserler ve gösteriler yapılacak. Ben tüm vatandaşları 7-10 Haziranda Ankara'da buluşmaya davet ediyorum. Kırşehir Tanıtım Günleri ile ilgili detaylı bilgiye www.kirsehirtanitimgunleri.com internet sitemizden ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: