Milletvekili Çıray'dan Vali Toprak'a Ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir'in yeni valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.CHP İzmir Milletvekili...

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir'in yeni valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, İzmir’de göstericilere sağlık yardımı yaparken sopa ile başına vurulduğu öne sürülen Dr. Özlem Aydın'ı da yanına alarak, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Çıray, Vali Toprak'a, "Zor zamanda görev değişikliği yaptınız. Keşke hayırlı olsun ziyaretimizi huzurlu bir ortamda yapabilseydik" dedi.

Milletvekili Çıray, Vali Toprak'a, İzmir’de dolaşan ve yurttaşlara saldıran eli sopalı sivil görünümlü kişiler hakkında İçişleri Bakanı Muammer Güler’e bilgi verdiğini, konunun üzerine gitmesi ricasında bulunduğunu, Güler’in de gerçeklerin ortaya çıkması için elinden geleni yapacağını söylediğini aktardı. Çıray, sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Biz milletle, milletin polisinin karşı karşıya gelmesini istemeyiz. Ama polisler de unutmamalılar ki, asıl işleri bizim güvenliğimizi sağlamak. Güvenlik olmazsa vatandaşımız demokratik gösteri hakkını özgürce kullanamaz. Bu tür gösterilere her zaman provokatörler katılabilirler. İşte polisimize düşen görev, provokatörlerin ortamı zehirlemelerini engellemektir.”

Çıray, AK Parti binalarını yakanları ve Yeni Asır Gazetesi'ne saldıranları da kınayarak, faillerinin bulunarak teşhir edilmelerini istedi ve yeni valinin yanından, olumlu izlenimlerle ayrıldığını ifade etti.

Ziyaret sırasında Dr. Özlem Aydın da, olay gecesi yaşadıklarını anlatarak, konuyla ilgili mahkemeye başvurduklarını söyleyip, raporlarını valiye sundu.

İzmir’in yeni valisi Mustafa Toprak ise, “İzmirliler müsterih olsunlar. Söz konusu iddialar için müfettiş talep ettim, gereği yapılacak” dedi.

Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Çıray, tweetlerle ilgili gözaltılar için de, “Yanlış insanları gözaltına almışlar, asıl gözaltına alınması gerekenler o görüntülere neden olanlardır. Emniyet müdürü sert gidiyor; bu doğru değil” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: