Milletvekili danışmanlarından çağrı

ANKARA (ANKA) -Meclis'te milletvekili danışmanı olarak görev yapan personel Meclis Başkanı, başkanvekilleri ve Başkanlık Divanı üyelerine birer mektup yazarak kadro talebinde bulundular. TBMM'nde kadrolu çalışan personeli emekliye teşvik etmek amacıyla, emekliye ayrılanların çocuklarının Meclis'te işe başlatıldığının hatırlatıldığı mektupta, "İçimizde evli ve eşi çalışmayan arkadaşlarımız olup işsiz kaldıklarında bir ekmeğe bile muhtaç olabilmektedirler. TBMM'de belli bir hizmet süresini baz alarak emekli edilecek kadrolu personelin yerine, belli bir süre milletvekili danışmanlığı yapmış olanları bu görevden ayrıldıktan sonra mağdur olmamaları için TBMM kadrosuna atamalarının yapılmasını beklemekteyiz" denildi.

Reklam
Reklam

TBMM'de milletvekili danışmanı olarak görev yapan personel Meclis Başkanı Köksal Toptan, Meclis Başkanvekilleri ile Başkanlık Divanı üyelerinden mektupla kadro talep ettiler. Mektupta, TBMM'nde bir süredir, kadrolu çalışan personeli emekliliğe teşvik için emekli olmaları halinde çocuklarının işe alınması uygulamasının başlatıldığı belirtilirken, bu uygulamanın hizmet kalitesini düşürdüğü savunuldu. İşe yerleştirilenlerde hiçbir vasıf, beceri ve eğitim durumu aranmaksızın atama yapıldığı ifade edilen mektupta, "İşsizliğin çok yoğun şekilde yaşandığı ülkemizde TBMM çalışanlarının çocuklarının bu kadar rahat iş bulmaları büyük bir haksızlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu uygulama karşısında diğer kamu kurumlarında çalışanların çocuklarını kendi yerlerine işe yerleştirme istekleri basında yer almaktadır" denildi.

-"MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEYİNCE BOŞTA KALIYORUZ"-
Emekliliğe sevk edilmek istenen Meclis'in kadrolu çalışanları için belli bir hizmet süresi uygulaması yapılmasının daha doğru olduğunu kaydedilen mektupta, milletvekili danışmanlarının üniversite mezunu, donanımlı ve her işi yapabilecek kapasitede olduğu belirtildi. Meclis'te en üst düzeyde işe başlayan danışmanların milletvekilinin görev süresi sona erdiğinde boşta kaldığı ifade edilen mektupta danışmanlar Meclis yönetiminden taleplerini şöyle dile getirdiler:
"Kendi problemlerimizi çalıştığımız milletvekillerine dahi anlatamıyoruz. İçimizde evli ve eşi çalışmayan arkadaşlarımız olup, işsiz kaldıklarında bir ekmeğe bile muhtaç olabilmektedirler. TBMM'de belli bir hizmet süresini baz alarak emekli edilecek kadrolu personelin yerine belli bir süre milletvekili danışmanlığı yapmış olanların bu görevden ayrıldıktan sonra mağdur olmamaları için TBMM kadrosuna atamalarının yapılmasını beklemekteyiz."

Reklam
Reklam