Milletvekili Demir: Mimarlık Fakültesi Şehrimiz Için Önemli Bir Kazanım

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)...

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde kurulan mimarlık fakültesinin, kısa zamanda Türkiye'nin önemli fakülteleri arasına gireceğine inandıklarını söyledi. Demir, ülkenin iyi eğitim almış mimarlara her zaman ihtiyacı olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak olan OMÜ Mimarlık Fakültesi'ni ziyaret etti. OMÜ Atakum Kampüsü'nde Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut ve öğretim üyeleri tarafından karşılanan Mustafa Demir, restorasyon çalışmaları devam eden fakülte binasında incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

AK Parti il yönetim kurulu üyeleri Ahmet Mercimek, Yasemin Altuncu, Meliha Bayraktar ve Atakum ilçe teşkilatı üyelerinin eşlik ettiği ziyarette, Milletvekili Demir, Dekan Prof. Dr. Ahmet Bulut'tan, fakültenin kuruluş çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi aldı. OMÜ bünyesinde, mimarlık fakültesinin kuruluşunun şehir için önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Demir, kısa sürede fakültenin Türkiye'nin önde gelen mimarlık fakülteleri arasında yerini alacağına inandığını kaydetti. Fakülteye, kuruluş aşamasında her türlü desteğin sağlandığını, görevlendirilen dekan, öğretim üyelerinin büyük gayret ve emek sergilediğini ifade eden Demir, fakültenin, vereceği eğitim kalitesiyle alanında örnek gösterilecek genç mimarların yetişmesinin ülkeye önemli kazanımlar katacağını belirtti.

Özellikle tasarım konusunda geç mimarların yetişmesinin önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Demir, "Mimarlık fakülteleri, çalışma alanı olarak bulundukları her yere bir estetik ve güzellik katarlar. Bir mimarın bakış açısıyla estetik ve kullanışlı mekanların, yapıtların kazanımı mümkündür. OMÜ bünyesinde bir mimarlık fakültesinin eğitim ve öğretime başlamasını önemli bir kazanım olarak görüyorum. Eğitim kalitesi ile Samsun'dan Türkiye'nin önemli mimarlarının yetişeceğine inanıyorum. Özellikle teori yanında uygulama eğitimi genç mimarlara büyük kazanım katacaktır. Fakülte yönetiminin ufkunun geniş ve önemli projeleri olduğunu görüyoruz. Yetiştirecekleri mimarların alanlarında en iyi olmaları için her türlü olanağı sağlayacakları ortadadır." dedi.

Reklam
Reklam

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut da fakültenin kuruluş aşamasında mimar olan Samsun Milletvekili Mustafa Demir'in önemli destekleri olduğunu belirtti. Bulut, Milletvekili Demir'e, katkılarından dolayı teşekkür etti. 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacaklarını ifade eden Dekan Bulut, şöyle dedi: "Fakültemiz mimarlık, iç mimarlık, şehir ve bölge planlama ile peyzaj mimarlığı olarak 4 bölümden oluşmaktadır. Akademik yapılanmasını hızla tamamlayan fakültemizde, diğer bölümleri de açmayı planlıyoruz. Fakültemizin yeni kurulmasını, geliştirmede büyük bir avantaj olarak görüyoruz. Geçmişle barışık, geleceğe projeksiyon tutabilen, Bologna Süreci ile uyumlu bir müfredat oluşturacağız. Kadromuza çok yakında katacağımız proje ve akademik deneyimi yüksek hocalarımızla Türkiye'nin en nitelikli mimarlık eğitimi veren fakültesi olmaya çalışacağız." Bulut, Milletvekili Mustafa Demir'in ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini, düşünce ve tavsiyelerini her zaman önemsediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: