Milletvekili Demir, STSO Yönetimini Ziyaret Etti

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun’un kabuğunu kırıp, özellikle ihracatta kritik eşiği aşarak arzu edilen yere...

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun’un kabuğunu kırıp, özellikle ihracatta kritik eşiği aşarak arzu edilen yere hep birlikte getirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) başkanlığına ikinci kez seçilen Salih Zeki Murzioğlu ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Demir, Samsun’un, devletin altyapı imkânlarından en çok nasiplenen illerden biri olduğunu söyledi. Samsun’un kabuğunu kırıp, özellikle ihracatta kritik eşiği aşarak, arzu edilen yere getirilmesi gerektiğini ifade eden Demir, “Samsun’un en önemli ihtiyaçlarından biri bence yeni organize bölgeleri, bahsettiğimiz ciddi mesafeler aldığımız lojistik alan. Ciddi sorunu kalmayan Havza OSB iyi gidiyor. Kavak OSB’den sonra Havza OSB’nin de yavaş yavaş devreye girmesi lazım. Keşke mümkün olsa da Samsun’un doğu istikameti içinde bir OSB oluşturabilsek. Havaalanı, fuar ve kongre merkezi gibi yerlerin o bölgede olması nedeniyle de bir cazibe oluşturur. İnşallah bu ihtiyaç da zaman içerisinde giderilir.” dedi.

Reklam
Reklam

Ülke olarak daha çok üretmemk gerektiğine işaret eden Milletvekili Demir, “Ekonomimiz eskisi kadar global krizlerden, spekülasyonlardan etkilenmese de son günlerde ülkemizde istikrar bozucu sokak eylemlerinden az veya çok etkilendi. Eskiye mukayese edersek faizler çok düşük olmasına rağmen bir müddet önce daha da düşüktü. Faizin yükselmesinin hem tüketim açısından olumsuz etkileri var, hem de global krizin dolar üzerindeki etkisinin borç yükümüzü artırma açısından olumsuz etkileri var. İnşallah bunları aşacağız. Aşmamız lazım. Türkiye, çok hızlı gelişme kaydeden ülkelerden biri.” diye konuştu.

Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin gelişmesine devam edeceğini dile getiren Demir, “Ama her şeye rağmen biz hukukun içinde kalarak, üreticilerimiz daha çok üreterek, müteşebbislerimiz daha çok yatırım yaparak, devlet daha çok altyapı getirerek, dünyada çok daha saygın bir yere gelmek zorundayız. Bunun için herkese görev düşüyor.” diye ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise yürüttükleri çalışmalar ve projeleri hakkında Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’e bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: