Milletvekili Demirçalı Karayolları arazilerini Meclis'e taşıdı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına verdiği ve...

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına verdiği ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, özelleştirmeye konu olan kuruluşlara ait bina ve arazileri ele aldı.
Demirçalı, söz konusu bina ve arazilerin mahalli idarelere ya da kamu kurumlarına ya da vakıflara tahsis işlemlerinin, Kanunun ilgili maddesindeki kamu yararı ilkesine göre yapıldığı için, kolayca istismar edilebilir durumda olduğunu kaydetti.
Demirçalı, “Hükümetinizin, iktidara geldiği dönemde hızlanan ve günümüzde hız kesmeden devam eden Kamu mallarının tasfiyesi ve Kamu yararı ilkesi adına istismar edilmesi, telafisi güç bir noktaya gelmiştir. Bu istismarların yaşandığı kuruluşların başında da Karayolları Genel Müdürlüğü olduğu kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Daha önce bu kuruma ait Zircirlikuyu semtindeki arazi Zorlu Grubuna satılarak büyük tepkiler çekmiş, bu satış mahkemelik olmuştu. Bu satıştan sonra Kavacık semtinde bulunan Karayolları arazisi önce Milli Emlak’a devredildi, ardından 49 yıllığına Metropolitan Eğitim ve Sağlık Vakfına kiralandı. Ayrıca aynı Vakfa, Tekel’in özelleştirilmesinden sonra Unkapanı’nda bulunan Tekel Genel Müdürlüğü binası da 49 yıllığına kiralanmıştı. Sırada ise, Karayollarına ait Küçükyalı’daki 60 yıllık 130 dönüm kıymetli arazinin aynı gerekçe ile “kamu yararı” adına devredileceği konuşulmaktadır." dedi.
İstanbul'da yoksul insanların bir günün 4 saatini yollarda perişan geçirdiğini ifade eden Demirçalı, "İş ve üretime hiçbir yatırım yapmadan, adım başı alışveriş merkezleri yapıp, halkın tamamı borçlandırılırken, milli gelirimizin 10.000 dolarlara dayandığı söylemi, ana kucağında açlıktan ölen, evsizleri, sokakta soğukta donan, işsizliğin ve sefaletin diz boyu olduğu bu kente kime ne kadar yaramaktadır. TEKEL'in Unkapanı binası ve Karayollarının Kavacık'taki arazisinde Medipolitan Vakfı, Maltepe Sigara Fabrikası arazisinde, yönetiminde halen iktidardaki partinin bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı en son olarak da asırlık Halkalı Ziraat Okulu'nun arazisinde İlim Yayma Vakfı karşımıza çıkmaktadır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz