Milletvekili Demirkıran ve Ören: Herkes DİKA’nın hibe çağrısından yararlanmalı

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, yatırımcıları Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın mali...

AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, yatırımcıları Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın mali hibe çağrısından yararlanmaya davet etti.
Milletvekilleri Demirkıran ve Ören, Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi'nde düzenledikleri basın toplantısında, DİKA’nın çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini ve toplumun dikkatlerini bu kuruma çekmek istediklerini ifade ettiler.
Milletvekilleri adına söz alan Demirkıran, “Siirt’te sanayicilik kültürünü hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu konuda Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi uzmanları çok gayretlidirler. Ancak bunlara bizim destek olmamız gerekir. Siirt’te iş adamlarının yatırım yapmalarını sağlamak, yapılan yatırımların büyütülmesini sağlamak için, bürokrat, siyasetçi, sivil toplum kuruluşları ve basın el birliğiyle çalışmamız gerekir. DİKA’nın, bu yıl Siirt ve Şırnak’a yaptığı pozitif ayırımcılık çok olumlu bir gelişme. Bu ayırımcılığın personel konusunda da tanınmasını istiyoruz. Biz DİKA’dan yanayız, çalışmalarını destekliyoruz. Bütün yatırımcıların, bu ajansımızın, 16 Eylül'e kadar devam edecek olan mali hibe destek çağırısından yararlanmasını istiyoruz. Siirt’te çok güzel şeyler yapılıyor. Bunların görülmesini istiyoruz.” dedi. Demirkıran, daha sonra ilde diğer alanlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda, daha sonra Yatırım Destek Ofisi Siirt Koordinatörü M. Emin Paça, mali destek hibe çağrısı konusunda bilgi verdi. Paça, “Sektörel gelişme, kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve müşterek sanayi ve ticaret alanlarının iyileştirilmesi konularında destek veriyoruz. Bunlardan sektörel gelişme alanında KOBİ'lere destek veriyoruz. Yatırım yapmak isteyenlere proje yazma eğitimi de veriyoruz. Bu sektörde ilimize 3 milyon TL kota ayrılmış durumdadır. Amacımız, bu yıl daha çok yatırımcının başvurusunu sağlayarak bu ödeneğin tümünü kullanmaktır.” şeklinde bilgi verdi.
Paça, müşterek sanayi ve ticaret alanlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında Küçük Sanayi Sitesi ek bölümü alt yapısı, Organize Sanayi Bölgesi ihata duvarının yapılması ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi altyapıları konularında projeler hazırlandığını söyledi.
Toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Aktaç ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu ile iş adamları katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz