Milletvekili Denizli: İzmirli Dendiğinde Deniz Kıyısında Oturanları Anlıyorlar

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li yerel yöneticilerin Kordon’a ve Karşıyaka sahiline gösterdiği ilgiyi...

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li yerel yöneticilerin Kordon’a ve Karşıyaka sahiline gösterdiği ilgiyi kenar mahallelerden esirgediğini söyledi. Bu durumun İzmir’in belediyeciliği açısından utanç duyulacak bir durum olduğunu belirterek, “Nedense CHP’li belediyeler İzmir denince sahilleri, İzmirli denince deniz kıyısında oturanları anlıyor ve onlara hizmet götürüyor. Oysa bu bölgede yaşayan vatandaşların da çağdaş kent hizmetlerinden yararlanmaya ihtiyacı var. CHP’li Büyükşehir’in bu bölgeyi ihmal etmeye hakkı yok.” eleştirisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Milletvekili Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çöp tesisi kurma girişimiyle gündeme gelen Işıkkent’in sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Çöp tesisine karşı gösterdiği direnişle gündeme gelen Işıkkent Dayanışma Platformu’yla buluşan Denizli, yaşadıkları bölgeye karşı duyarlılıklarını sergileyen ve sahip çıkan kadınları gururla seyrettiğini söyledi: “Kadınların öncülük ettiği platform, bize yerel demokrasinin ne kadar eşsiz bir şey olduğunu, sivil toplum örgütlerinin katılımcı bir demokrasi için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. 'Kimseye danışmadan kentle ilgili kararları ben alırım, oldu bittiye getiririm.' anlayışını boşa çıkardıkları için Işıkkentli kadınları kutluyorum. Çağdaş, kentli birey olmak tam da böyle bir şey. Yaşadığınız yerle ilgili karar alma süreçlerine katılacaksınız. Sizi yok sayan anlayışa direneceksiniz. Göreceksiniz ki halkı yok sayan yöneticiler, haklı ve yasal taleplerinizi yerine getirmek zorunda kalacaktır.” dedi.

'CHP'Lİ YEREL YÖNETİM, KENTİN ÇEVRESİNİ İHMAL EDİYOR'

Reklam
Reklam

AK Parti Milletvekili Denizli, Işıkkent sokaklarında esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti, davet üzerine bir eve misafir oldu. Işıkkent’in şehircilik açısından içinde bulunduğu durumu eleştiren İlknur Denizli, CHP’li yerel yöneticilerin başta Işıkkent olmak üzere İzmir'in çevresindeki semtleri ihmal ettiğini öne sürdü. Çağdaş şehrin nimetlerini sadece merkezdeki mahallelere götürüp diğer bölgeleri olduğu gibi bırakmasını anlayamadığını belirterek, “Işıkkent’i gezince insan üzülüyor. Neden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buralarla ilgilenmez, neden çöp tesisi kurma gibi işler gündeme gelince hatırlar anlayamıyorum.” diye konuştu. Denizli, çağdaş şehircilik nimetlerinden yararlanamayan İzmirlilerin, kendilerine bu hizmeti vermeyenlerden hesap sormasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz