Milletvekili Ediboğlu: Aydınlık yarınlar için tek güvencemiz beraberliğimizdir

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna bıraktığı en büyük mirasın...

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna bıraktığı en büyük mirasın akıl ve bilim olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Milletvekili Ediboğlu, bilgi çağının etkin ülkeleri arasında yer alabilmek için, her alanda gelişmenin ve çağdaşlaşmanın, yalnızca aklın ve bilimin ışığında gerçekleştirilebileceği düşüncesini temel kabul etmemiz gerektiğini aktardı.
Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Ediboğlu, “Ödün vermeyeceğimiz temel amacımız, Türkiye'nin evrensel değerler ışığında gelişen, sorunlarını çözüme kavuşturabilen, hukuk devleti ilkesini tam olarak yaşama geçirmiş, demokratikleşme sürecini tamamlamış, gönenç düzeyi yüksek, herkese fırsat eşitliği sağlamış, bilgi toplumu düzeyine ulaşmış, geleceğe güvenle bakan bir ülke durumuna gelmesidir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Aydınlık yarınlara ulaşılmasında en büyük güvencemiz de, Türk Ulusu'nun birlik ve beraberliği, yurdunu ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan yaşam felsefesidir. Türkiye'nin dirlik ve düzeni için gerekli uyumun, öncelikle bu niteliklerin oluşturduğu Cumhuriyet değerleri etrafında sağlanması gerekir. Tüm yurttaşlarımızın bu bilinçle, Cumhuriyet'in çevresinde kenetleneceğine ve O'nu yeni eserlerle yücelterek geleceğe güçlü biçimde taşıyacağına inancımız sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içinde ve dışındaki yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, tüm yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz