Milletvekili Edipoğlu, Bakan Eroğlu’na Dostluk Barajının akıbetini sordu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Amik Ovasında Kılavuzlu, Reyhanlı ve Dostluk Barajlarının tamamlanmaması nedeniyle...

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Amik Ovasında Kılavuzlu, Reyhanlı ve Dostluk Barajlarının tamamlanmaması nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Milletvekili Ediboğlu yapımı tamamlanmayan barajlar nedeniyle Hatay çiftçisinin yılda 1 milyar lira zarar ettiğini belirtti.
Ediboğlu, verimli topraklarının yanı sıra uygun iklim koşuluyla Türkiye’nin tarıma elverişli en önemli ovalarından biri olarak gösterilen ancak, uzun yıllardır sulama suyu sıkıntısının yaşandığı Hatay'ın Amik Ovasının kurulacak Reyhanlı ve Dostluk barajları ile rahatlayacağını söyledi.
Bölge çiftçisi için çok önemli olan ve 1994 yılında temeli atılan Kahramanmaraş Aksu projesi içinde yer alan Kılavuzlu Barajının bitmesine rağmen, barajdaki bu suyu Amik ovasına aktaracak kanalların ne zaman tamamlanacağını Bakan Eroğlu’na soran Ediboğlu önergesinde “Hatay’daki çiftçilere hayat verecek olan bu baraj suyunu taşıyacak kanalların bir türlü yapılmaması veya yapılamaması sadece Hatay çiftçisine yılda 1 milyar lira zarara mal olduğu bilinmekle beraber, bu zararların giderilmesine yönelik tedbir almayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz