Milletvekili Enç, Kadın Gazetecilerle Buluştu

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kadın gazetecilere kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kadın gazetecilere kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Enç, Kent Ormanı'ndaki bir çadırda Antalya'daki kadın gazetecilerle bir araya geldi. Enç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadın milletvekili sayısının istenilen ölçüde olmadığını, kadın milletvekili olarak zaman zaman sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

AK Parti'de kadınların daha fazla temsil edilebildiğini dile getiren Enç, kadın milletvekili sayısının artması yönünde çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

AK Parti iktidarı döneminde kadınlara yönelik önemli projelerin hayata geçirildiğini anlatan Enç, kadınların istihdam edilmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında ciddi adımlar atıldığını bildirdi.

Şiddetin sadece darp olmadığını, hakaretin, küçük düşürücü sözlerin de şiddet olarak algılandığını söyleyen Enç, "Şiddet polis kayıtlarında darp olarak geçiyordu. Şimdi ise şiddet unsurları 'Aile içi şiddet ya da kadına yönelik şiddet' şeklinde kategorize edildi. Bu doğrultuda sorunlara karşı daha etkili çözüm bulunabiliyor" dedi.

Şiddet mağduru kadınlar için sığınma evleri oluşturulduğunu, ihtiyaçlarının karşılandığını, ücretsiz avukat sağlandığını dile getiren Enç, toplumda kadına yönelik şiddetin farkındalığını ortaya koyduklarını kaydetti.

Enç, şiddeti önlemeye yönelik farklı projelerin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini belirtti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: