Milletvekili Enç:Menderes'in asılması Türk demokrasisi adına kara bir leke

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Adnan Menderes ve bakanlarının idam edilmesinin Türk demokrasisi üzerinde...

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, Adnan Menderes ve bakanlarının idam edilmesinin Türk demokrasisi üzerinde duran kara bir leke olduğunu söyledi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde AK Partili kadınlarla buluşan milletvekili Gökçen Enç, yaptığı açıklamada 27 Mayıs askeri darbesi sonrası, Eski DP Genel Başkanı ve Başvekil Adnan Menderes ile bakanları Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı idam edilmelerinin 50'nci yıl dönümünde rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. 16 ve 17 Eylül tarihlerinin Türk demokrasisi adına 'utanç verici, kara günler' olduğunu belirten Enç, 61 yıl önce "Yeter! Söz milletindir" diyerek iktidara gelen DP'nin misyonunu günümüzde AK Parti'nin temsil ettiğini savundu. Enç şöyle konuştu: "Milletimizin gönlünde taht kurmuş Adnan Menderes ve bakan arkadaşlarının idamları aradan 50 yıl geçmesine rağmen hale yüreğimizde acısını hissediyoruz. Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın. Bu tür acı durumların bir daha tekrarlanmaması için AK Parti hükumeti olarak ülkemizin demokratikleşmesine özel önem veriyoruz. Ülkemizin demokrasi çıtasının ileri seviyelere çıkartılması için gayret gösteriyoruz. Merhum Menderes ve arkadaşlarının ülkemizin demokrasi alanında elde ettiği kazanımlarını görmesini çok isterdik. Aziz milletimiz demokrasi şehitlerini bağrına bastı. Menderes ve idam edilen arkadaşlarının sevgisi her zaman kalbimizde yaşayacak. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı vefatlarının 50'nci yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz