Milletvekili Erdoğan'a, Türk Dünyasına Hizmetlerinden Dolayı Fahri Profesörlük

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan 80 yıllık Yusuf Balasagun Milli Üniversitesi Senatosu tarafından, Türk dünyasına hizmetleri...

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan 80 yıllık Yusuf Balasagun Milli Üniversitesi Senatosu tarafından, Türk dünyasına hizmetleri ve dünya barışına katkı sağlamasından dolayı AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’a, fahri profesörlük unvanı verildi.

Kırgızistan’ın en eski üniversitelerinden biri olan ve bilim dünyasındaki saygınlığıyla tanınan Kırgızistan üniversitesinin, bu unvanı çok az sayıda kişiye verdiği ve unvan verdiği insanlarla ilgili detaylı araştırmalar yaptığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Erdoğan, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ilk dersini vererek, Türk dünyasına önemli mesajlar gönderdi. Erdoğan, “Binlerce yıl önce atalarımızın ana yurdu olan Kırgızistan’da bulunmak ve bu yurdun en önemli üniversitelerinden birisi olan Kırgızistan Yusuf Balasagun Milli Üniversitesi Senatosu tarafından böyle bir unvana layık gösterilmek benim için onur verici bir olaydır. Bu payeyi bize layık gören üniversite rektörü başta olmak üzere değerli bilim adamlarından oluşan senato üyelerine teşekkür ediyorum. Türk dünyasında Kırgızistan, bizim için farklı bir önem ve anlam ifade etmektedir. Bugün ata yadigârı bu topraklar üzerinde bulunmak, Tanrı Dağları eteklerinde konaklamak, yaşamımız boyunca rehberimiz olan Manas Destanı'nın yaşandığı ve yazıldığı bu coğrafyada ağırlanmak bizler için onurdur, bizler için şereflerin en büyüğüdür. Selçuklu ve Osmanlı tarihinde Kırgız kardeşlerimizin önemli bir yeri vardır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: