Milletvekili Eşinden Çözüm Sürecine Kitaplı Destek

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı’ nın...

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Önder Matlı’ nın eşi Tuğba Matlı’dan çözüm sürecine kitaplı destek geldi.

Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuğba Matlı ile büyük oğlu Ali Kerem'in ‘Her okula bir kitaplık’ sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan ilk 60 koli kitap Van’ın Faruk Köyü’ndeki Köşebaşı İlköğretim Okulu’na ulaştı. Kitapları beraberindeki heyetle birlikte Van’a kadar götüren Tuğba Matlı, bu kampanyanın çözüm sürecine denk gelmesinin ayrı bir önem arz ettiğini ifade etti. Matlı, bölgedeki eğitim seviyesine katkıda bulunma adına kitap bağışı kampanyalarının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Matlı, çözüm süreciyle birlikte sükûnetin hâkim kılınmaya çalışıldığı bu bölgenin, yeni eğitim yatırımlarına da ihtiyacı olduğunu hatırlatırken, gönüllü eğitim elçilerini bu bölgeye daha fazla yardımda bulunmaya davet etti.

İlk etabında yaklaşık bin kitabın bağışlandığı kampanya fikrinin oğlu Ali Kerem’den çıktığını belirten Tuğba Matlı, proje hakkında şunları söyledi:

“Biz kitapları büyük oğlum Ali Kerem ile toplamaya başladık. Kendisi 9 yaşında. Kendisinin okuyup kitaplığında duran kitapları vardı. Bir gün, ‘Anne, bunları kitabı olmayan çocuklara gönderelim’ dedi. Bu kitapları Doğu ve Güneydoğu’da ihtiyacı olan bölgelere gönderebileceğimizi kendisine söyledim. Biz gittiğimiz her yerde bunu duyurmaya başladık. Gerek Ali Kerem kendi okulunda, gerekse ben yaptığım ziyaretlerde böyle bir çalışmamızın olduğunu duyurduk. Kampanyaya ilgiyi arttırmak istiyoruz. Vatandaşımız evlerindeki kitapları bu kampanyaya bağışlamasını bekliyoruz”

Tuğba Matlı, “Yardım kampanyamıza Van ile başlamamın sebebi, Van’da bu işe gönül vermiş tanıdığım birçok dostumun olması. Özellikle yazar Sadiye Erol Aykaç hanımefendi bu süreçte desteklerini esirgemedi. Biz kampanyayı Ankara’nın da desteğiyle Güneydoğu ve Doğu bölgesindeki diğer illere de yayma arzusundayız. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağımız başka projelerimiz de var” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: