Milletvekili Gürkan'dan Adana’ya iki yeni yurt müjdesi

AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana’ya iki yeni yurt müjdesi verdi. Bin 500 kişilik yurt...

AK Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana’ya iki yeni yurt müjdesi verdi. Bin 500 kişilik yurt inşaatlarına 2012 yılının ilk aylarında başlanacak.
AK Parti iktidarı döneminde eğitime çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Milletvekili Gürkan, hükümetin her alanda olduğu gibi eğitim öğretim alanında da çok büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi.
Eğitim ve öğretim kurumlarının çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde modernize edildiğini belirten Gürkan, “İlimizde halen bin kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurt inşaatımız sürmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Devlet Planlama Teşkilatı ile yapılan görüşmeler sonucunda, Adana’da yeni bir bin kişilik yurt ve Kozan ilçemize 500 kişilik yurt yapılması kararlaştırılmıştır. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından 2011 yatırım programına dahil edilen bu yatırımlarımız arsa tahsisleri yapıldıktan sonra projelendirilecek ve inşaatına 2012 yılının ilk aylarında başlanması planlanmaktadır. Yapılacak yurtlarımızla Adana'da yüksek öğretim öğrencilerimizin karşılaştıkları barınma sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşacaktır. Aynı yıl üst üste bin+bin kişilik yurt yapılacak olması bizi ayrıca sevindirdi. Yine aynı şekilde Kozan ilçemize yapılacak 500 kişilik yurt ile Kozan tercih edilir bir ilçemiz olacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz