Milletvekili Hasan Fehmi Kinay:

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 'Porsuk Barajı Havzası Özel Hükümleri'ne ilişkin bazı çevrelerin,...

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 'Porsuk Barajı Havzası Özel Hükümleri'ne ilişkin bazı çevrelerin, durumu Kütahya-Eskişehir müsabakasına çevirmek istediğini söyledi.

Bunun son derece yanlış olduğunu söyleyen Kinay, "Birileri adını yanlış koydukları bir kampanya başlatmış.Porsuk projesi diye herhalde kastettikleri Eskişehir içme suyunun temizlenmesi. Porsuk hem Kütahya'nın hem de Eskişehir'in su kaynağıdır.Suyu ve çevreyi kirletmeden kullanmak zorundayız. Bunun için OSB'lerde arıtma yapılması gerekmektedir. Eskişehir Özel Hüküm Çalışması'nın yapılmasını dahi istemezken Kütahya'nın talebi üzerine bu gerçekleşmiştir. Özel Hüküm çalışması İl Özel İdaresi, Kütahya Belediyesi ve KÜTSO tarafından finanse edildi. Bakanlığa itirazlar yansıtıldı ve bunlar işlendi. Yine itirazlar oldu ve oluyor. Ama bu işi Eskişehir-Kütahya müsabakasına çevirmek çok yanlış.Ayrıca Kütahya cezalandırılmıyor. Yıllardır milyonlarca lira teşvikten yararlanan iş adamlarımız bu haksızlığı yapmamalıydı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: