Milletvekili İrbeç'ten alternatif bedelli askerlik teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM Başkanlığı'na alternatif bedelli askerlik kanun...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, TBMM Başkanlığı'na alternatif bedelli askerlik kanun teklifi verdi. Teklifte askerlik 12 aya indirilirken, ilk 2 ayı temel eğitim ve 4 ayı da ihtisas eğitimi olarak öngörülürken, geriye kalan 6 ay için ise askerliğe devam, kamu hizmetinde çalışma veya nakdi bedele çevrilmesi yer alıyor.
TBMM'de teklifi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İrbeç, Meclis Başkanlığı'na sunduğunu teklifte askerliğin 12 aya indirilmesinin yer aldığını ifade etti. İlk 2 ayı temel eğitim, 4 ayı da ihtisas eğitimi olarak öngörülen askerliğin geri kalan 6 ayı için askerliğe devam, kamu hizmetinde çalışma veya nakdi bedele çevrilmesi gibi şıkların yer aldığını ifade eden İrbeç, "Askerlikten muafiyet olamayacak. Bir din âlimi 'satıcı ol, bulucu ol, alıcı ol ama bölücü olma' diyor. Anayasanın eşitlik ilkelerinin gerekli şekilde uygulanmadığı bir yerde böyle bir eşitsiz uygulamanın milletin değerlerine olumlu bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum." dedi.
MHP'nin kendisini 'kesin ihraç istemi'yle disipline sevk ettiğinin hatırlatılması üzerine İrbeç, "Ben şu anda MHP milletvekiliyim. TBMM'ye bakıldığında ise bağımsız diye bir ibare bulunuyor. Bu partinin TBMM grubu vasıtası ile yazdığı yazı ile ilgilidir. Neticede disiplin soruşturması devam ediyorsa parti üyesiyim demektir." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz