Milletvekili Işık: Darbe ürünü olan bir Anayasa ile ülke yönetilmez

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, darbelerin ürettiği bir Anayasa ile özgür bir ülkenin yönetilemeyeceğini...

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, darbelerin ürettiği bir Anayasa ile özgür bir ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi.
AK Parti Muş Milletvekili seçilen Faruk Işık ve Doç. Dr. Muzaffer Çakar, mazbatalarını aldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Engin Bedir’den mazbatalarını alan AK Partili Milletvekilleri, milletvekili olmalarını sağlayan Muş halkına teşekkür ettiler. Mazbata törenine Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Halis Saltık, Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Milletvekillerinin mazbatalarını veren İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Engin Bedir, halkın seçilen adaylara güvenip hürmet ettiğini, kendilerinin ise seçim süreci içerisinde her şeyin güzel geçmesi için yasal çerçevede gayret gösterdiklerini söyledi. Bedir konuşmasında şunları söyledi: "İnşallah Muş halkı sizlerin sayesinde güzel hizmetler alacak ve güzel günler görecektir. Sonuçta herkes vatanına hizmet etmek için vardır. Bizlerde yargının yanı sıra seçim zamanında demokrasinin yerine getirilmesine yardımcı oluyoruz. Hayal denen olaylar gerçekleşiyor. İnşallah biz yargı olarak sizlerde siyasetçiler olarak hayal denen bütün şeyleri gerçekleştiririz. Bu şekilde ilimiz güzel ve layık olduğu günlere kavuşur."
Halkın verdiği destekle bundan sonraki görevlerin kendilerine düştüğünü söyleyen AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, mazbatalarının, demokrasinin gelişmesi, hukuk devleti ve üretimin gelişmesi için kullanacaklarını belirtti. Adalet, insan hak ve hürriyetleri ve özgürlük konusunda halkan destek vurgulayan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben ve diğer Milletvekili arkadaşım Sivil Anayasa çalışmalarına elimizden geldiği kadarı ile destek verip anayasanın oluşturulmasında bir parça olmaya gayret göstereceğiz. Barış ve kardeşliğin var olduğu bir toplumun oluşmasını Muş halkının destekleri ile sürdüreceğiz."
Sivil bir Anayasa’nın toplum acısından ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olduğunu hatırlatan Işık, "Sivil Anayasa benim hedeflerim içerisinde olmasa olmazlardandır. Onun için ben ve diğer Milletvekili arkadaşım elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız. Artık darbelerin ürettiği bir anayasa ile özgür bir dünyayı, özgür bir ülkeyi yönetme şansınız yok. Halkın ve milli iradenin tecellisi ile oluşacak olan bir anayasa metni herkesin kendini onun içerisinde bulma fırsatını doğuracaktır. Herkesin kendini o metnin içerisinde bulması konusunda hazırlanacak olan Sivil Anayasa’da bizlerinde katkısı olacaktır." diye konuştu.
12 Haziran Genel Seçimlerinde alınan sonuçların, Millet tarafından AK partiye gösterdiği teveccühün bir belgesi olduğunu belirten AK Parti Muş Milletvekili Doç. Dr. Muzaffer Çakar ise partili olarak gösterilen teveccühe layık olmaya çalışacaklarını ifade etti. Bölgenin sorunlarının çözümü için özgürlükleri geliştireceklerini kaydeden Çakar, bu konuda AK Partili vekiller olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerini hatırlattı. Yapılan konuşmaların ardından mazbatalarını alan Milletvekilleri Muş Adliyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz