Milletvekili Işık: Gebze’de öncelik üniversite

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde okul binalarında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Fikri Işık, bölgenin öncelikli...

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde okul binalarında incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Fikri Işık, bölgenin öncelikli eğitim ihtiyacının üniversite olduğunu söyledi.
AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gebze’de eğitime başlanan okullar ile yapımı devam okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşlik ettiği Milletvekili Işık, Gebze’de öncelikle bir üniversite yapılması gerektiğini, bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Eğitim yatırımlarında Gebze bölgesine ağırlık verdiklerine değinen Milletvekili Işık, ‘’Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizdeki birçok okul inşaatımız sürüyor. Bu yıl Gebze ilçemizde Crysler, Güzeller ve Barış Mahallesi ilköğretim okullarını hizmete açtık. Ayrıca Beylikbağı, Hürriyet ve Cumhuriyet ilköğretim okulu inşaatlarımız da devam ediyor. Yücel ailesi tarafından yaptırılan Fen Lisesi inşaatımız da sürüyor. TBMM’nin açılmasıyla birlikte Gebze bölgesinde üniversite, üzerinde çalışacağımız en önemli projelerin başında geliyor. Umarım en kısa zamanda bu projenin olurunu alıp yatırımlara başlayacağız." açıklamasını yaptı.
Işık ile beraberindekiler ilçedeki ziyaretleri kapsamında Gebze Yumrukaya mevkiinde yer alan ve bu yıl eğitime açılan 26 derslikli Güzeller İlköğretim Okulu’na da konuk oldu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Kırali ile okul müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Işık ile beraberindekiler, bir hayırsever tarafından yaptırılan Gebze Fen Lisesi inşaatını da dolaştı.
İncelemeler sırasında Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in Kocaeli genelinde olduğu gibi Gebze’de de eğitime ciddi katkılar sunduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, ilköğretim 6. sınıflara giden öğrencilere dizüstü bilgisayar dağıtımı, bahçesi müsait okullara spor salonu yapımı, her okula basketbol potası ve masa tenisi ile öğrencilere sunulan kırtasiye yardımları gibi projelerle eğitime katkı sağladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz