Milletvekili Işık’ın 8 Mart Dünya Kadılar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı...

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş bir ülke haline gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.” dedi.

Işık mesajında, “İnsanlık tarihine bakıldığında, kadınların yüzyıllar boyunca ayrımcılığa uğradıkları, bu sürede erkek egemen bir düşüncenin onlara edilgen bir rol yüklediği görülmektedir. Bu anlayış, kadınları kamusal yaşamın dışında tutmuş, dünyayı, uzun yıllar kadınların üretken ve yaratıcı güçlerinden yoksun bırakmıştır.Günümüzde eşitlik ilkesi ve kadının sahip olduğu hakların yasalarla belirlenmiş olması ve Medeni Yasa'da yapılan düzenlemelere karşın, cinsler arasındaki eşitsizliğin süregeldiği de kabul etmemiz gereken bir gerçektir. Hala kadına şiddet ve ayrımcılık ülke olarak en büyük sorunlarımızdan biridir. Bu ayrımcılık ve kadına bakış açısının değişmesine yönelik yapılan girişimlerin başarıya ulaşmasıyla eşitsizliğin kadının yazgısı olmadığı gerçeği anlam kazanacaktır. Kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri, demokratikleşme sürecimizi de hızlandıracaktır. Cumhuriyetle birlikte Türk kadını kabuğunu kırarak, yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiş, ülkemizin kalkınmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Bugün Türk toplumu, kadını ve erkeğiyle, Cumhuriyet'in getirdiği çağdaş toplum düzeninde, geleceğe güvenle bakabilmekte, barış içinde aydınlık yarınlara hazırlanmaktadır. Kadınlarımızın elde ettikleri bu haklarından ödün vermeden toplumun her alanında eşit bir şekilde temsil edilmeleri Cumhuriyetimizi daha güçlü kılacaktır.Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş bir ülke haline gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Bu başarılarını, yaşadıkları zorluklara rağmen devam ettirecekleri inancıyla tüm emekçi kadılarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: