Milletvekili Işık'tan Kandıra'daki Köylere Ziyaret

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kandıra'da köyleri ziyaret etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kandıra'da köyleri ziyaret etti.

Sarıahmetler Köyü'nde vatandaşla biraraya gelen Işık, Kandıra bölgesinin en önemli sorunlarında biri olan 2B konusunda süreci başlattıklarını belirterek, kadastro çalışması biten yerlerde vatandaşların başvurularını yaptığını söyledi.

Işık, kanalizasyonu tek başına değerlendirmediklerini dile getirerek, kanalizasyon yapılmadan önce bölgesel paket arıtmaların İSU Genel Müdürlüğü tarafından planlandığını ve arıtma olmadan kanalizasyonun ciddi manada doğayı kirlettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Daha sonra Ömerli Köyü'nü ziyaret eden Işık, burada yaptığı konuşmada ise tarımda ciddi düzenlemeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Fakat asıl tarımda ölçeği büyütmemiz gerekiyor. Ayrıca sulama alanında yatırımlarımız Devlet Su İşleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla devam ediyor" dedi.

Son olarak Araman ve Küçük Hasan Köyü'nde vatandaşlarla buluşan Işık, ekonomide alınması gereken tedbirleri zamanında aldıklarını kaydederek, Avrupa krizle boğuşurken Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Işık, bölgeye hitap eden Toramanlar Göleti'nin sulama kanallarının 8 kilometresinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini hatırlatarak, "2013 yılına kalan 5 kilometre de yenilenecek. Biz artık yeni göletlerde kapalı sistem ve damla sulamayı hayata geçiriyoruz. '1000 günde 1000 gölet' projesi kapsamında da ilimize 8 gölet yapılacak" diye konuştu.

Ziyaretler sırasında Işık'a Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ve AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk eşlik etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz