Milletvekili İsmail Güneş Kentsel Dönüşümü Yerinde İnceledi

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, inşası devam eden eski tabakhane bölgesindeki kentsel dönüşüm projesindeki...

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, inşası devam eden eski tabakhane bölgesindeki kentsel dönüşüm projesindeki birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Toplu Konut İdaresi’nce inşa edilecek 216 konutluk birinci etabın Ağustos ayında tamamlanacağını belirten İsmail Güneş, kentsel dönüşümün şehri modern bir görünüme kavuşturacağını söyledi. İnşası süren konutları yerinde inceleyen Milletvekili Güneş, ikinci ve üçüncü etapların da kısa sürede yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının 2007 yılında başladığını ve bu yıl inşa aşamasına geldiğini de belirten Güneş, süreçte eski ve yeni belediye yönetiminin önemli işler yaptığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kentsel dönüşüm alanının 336 bin 357 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve içerisinde 586 adet eski yapının bulunduğunu ifade eden İsmail Güneş, “Yıkım işleri Uşak Belediyesi tarafından, yapım işleri de TOKİ tarafından gerçekleştiriliyor. Birinci bölge 336 bin 357 metrekarelik alandan oluşmakta ve 586 adet eski yapı var. Günümüz itibariyle bu proje alanında ki 336 Bin 357 metrekarelik arsanın 261 bin 869 metrekaresinde ki hak sahipleriyle anlaşma sağlanmış. Bunlardan 183 bin 144 metrekaresinin tapu devri yapılmıştır. Proje alanında yer alan 586 adet yapıdan 447 adedinin yıkımı Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.Geri kalan yapıların yıkımı içinde Bakanlar Kurulu kararı ile acil kamulaştırma kararı alındı” dedi.

Kentsel dönüşümün etaplar halinde tamamlanmasından sonra bin 648 adet konut, 633 adet ticari alanın yanı sıra rekreasyon alanları ve ilköğretim okulu, belediye hizmet binası gibi yapıların yer alacağını söyleyen İsmail Güneş, “hükümetimiz kentsel dönüşüme önem veriyor. Bu konudaki kanuni düzenlemeyi 2012 yılında TBMM’den geçirdik.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir çok ilde kentsel dönüşümler çalışmaları başlatıldı. İlimizdeki kentsel dönüşüm bunların en önemlileri arasında yer alıyor.Tabakhane bölgesinde dönüşüm tamamlandığında bin 648 konut ile 633 işyeri inşa edilmiş olacak. Yeni belediye hizmet binası da bu alanda inşa edilecek.Proje tamamlandığında Uşak modern bir görünüme kavuşacak ve kentin imajı değişecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: