Milletvekili Koçer'den Gaib'e Ziyaret

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne (GAİB) ziyarette bulundu.Milletvekili Nejat Koçer,...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ne (GAİB) ziyarette bulundu.

Milletvekili Nejat Koçer, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan ile GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer’den bilgiler alarak çalışmalarından dolayı kutladı.

Suriye olaylarının Türkiye’nin ihracatını ciddi derecede etkilemediğini belirten Koçer, "Yıllarca birlikte çalıştığımız Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanımız Salahaddin Kaplan’ı ziyaret ederek son dönemle ilgili çalışmaları hakkında bilgi almak için buradayız. İhracatçılarımızla gurur duyuyoruz. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri birçok üründe Türkiye’nin iki katı, üç katı hatta dört katı ürün ihracatı gerçekleştirmektedir. Son aylardaki halı ihracatındaki artış oranı Türkiye halı ihracatının artış oranının dört katıdır. Gaziantep 170'e yakın ülkeye ihracat yaparken halı sektörümüzde 116 ülkeye ihracat yapılıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Uzun yıllar ihracatçılarımızla birlikte bulunarak geçmişten gelen süreci çok iyi biliyorum. Geçmişten gelen bu sürecin şimdi başarıyla devam etmesi bizleri daha fazla memnun etmektedir. Her iki başkanımın şahsında bütün ihracatçılarımıza zahmetleri ve Gaziantep'e sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İhracatla ilgili sorunlarda, ekonomiyle ilgili misyonumda geçmişten bu yana, bana düşen her konuda ihracatçılarımızın yanındayım. Gerek GAİB, gerekse Halı İhracatçı Birlikleri’nin ve diğer ihracatçı birliklerimizin hizmetindeyim. Bu aralar son günlerde Irak’la ilgili birkaç mevzu var. O konuyla ilgili endişe edilecek bir şey yok. Gerek Dışişleri Bakanlığımızla gerekse Irak’la yapmış olduğumuz görüşmelerde mevcut ruhsatlar ve ihracatlarla ilgili herhangi bir sorunumuz olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Gaziantep’le ilgili her türlü ekonomik rakamın anlık takipçisiyim. Danışmanlarım Gaziantep ekonomisiyle ilgili bütün gelişmeleri, rakamsal verileri bana günlük olarak rapor ediyorlar. Başkanımızın ekonomiyle ve ihracatla ilgili yaptığı bütün açıklamaların yakinen takipçisiyim. Bu da şunu getiriyor tabi, şehri çok yakinen takip ediyorum. Eskiden kalma bir alışkanlık, yine sürekli raporlar veriliyor bana yapılan ihracatlarla ilgili olarak. Gaziantep bu alanlarda yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Hepimiz bu sonuçlardan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bize düşen ne varsa Ankara’da gerek Ekonomi Bakanlığı'nda gerekse dış ticaretle ilgili her konuda Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Halı İhracatçıları Birliğimize ve diğer ihracatçılarımıza elimden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Milletvekili Nejat Koçer’in ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Abdulkadir Çıkmaz, "Değerli milletvekilimizin ziyaretinden ve sorunlarımıza eğilmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Birlik olarak her türlü sorunun üstesinden gelebilmek için elimizden geleni yapıyor, Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerinin yakalanmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin daha çok katkı sağlaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Gaziantep’in dünyanın halı merkezi olma yolundaki çalışmalarının ciddi bir noktaya taşındığına dikkat çeken Salahaddin Kaplan da, "Sektörümüzde dünya liderliği hedefimizi yakalamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu amacımıza kısa bir sürede ulaştığımızın en iyi göstergesi geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Ortadoğu Halı Fuarı oldu. Sayın milletvekilimize ihracatçılarımıza yönelik destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gaziantep ve bölgemizle ilgili çalışmalarımızda milletvekillerimizin önemli destek ve çabalarını görüyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Halı İhracatçı Birlikleri ve GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa gerçekleştirilen desen yarışması sonucu dereceye giren halıları da inceleyen Koçer, bu tür yarışmaların yeni ufuklar açılması ve yeni tasarımcıların ortaya çıkmasında büyük önem taşıdığını da vurgulayarak derece yapan halılar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz