Milletvekili Köprülü, Bulgaristan Seçimlerini Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 12 Mayıs 2013 tarihinde Bulgaristan’da yapılan seçimler...

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 12 Mayıs 2013 tarihinde Bulgaristan’da yapılan seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bulgaristan’daki seçimlere Ak Parti’nin müdahale ettiğini iddia eden Emre Köprülü, “AKP, Bulgaristan’da yapılan seçimlere açık olarak bir müdahale yaptı. Kendilerinin açık olarak Hürriyet ve Şeref Partisi’nin desteklenmesi yönünde çalışmaları oldu. Yüzde 1 oy aldılar. Peki sonuç ne oldu, AKP’nin desteklediği siyasi parti Bulgaristan genelinde başka bir siyasi parti ile koalisyon yaparak seçime girmesine rağmen yüzde 1 oy aldı. Yani Bulgaristan’ın seçim barajını bile geçemedi hiçbir Milletvekili çıkaramadı” dedi.

Reklam
Reklam

Devlet görevlilerinin tarafsız olması gerektiğini kaydeden Köprülü, “Bildiğiniz üzere Çorlu’daki bazı mülki amirler, bazı devlet görevlileri, yetkilerini ve görev sınırlarını da aşarak, bir siyasi partiye destek istediler. Bununla ilgili çalışmalar yaptılar. Türkiye’de ki göçmen vatandaşlarımızın arasında ortaya konulan bu tavır, yani yüzde 1 oy alacak bir partinin desteklenmesi 3-4 milletvekiline mal olmuştur. Bu 3-4 milletvekili de Türk Partisi HÖH’ün iktidar ortağı olmasının önünü kesmiştir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: