Milletvekili Köprülü, Ergene’nin Temizliği İçin Ayrılan Bütçeyi Sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, meclise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cevaplaması için...

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, meclise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cevaplaması için verdiği soru önergesinde Ergene Nehri’nin temizlenmesi için ayrılan bütçenin ne kadar olduğunu sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TBMM’ye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cevaplaması için yazılı soru verdi. Köprülü önergesinde, Ergene’nin temizliği için aktarılan kaynağı sordu.

Ergene Nehri’nin kirliliğinin 30 yıldır çözülemediğini aktaran Milletvekili Köprülü, “Trakya’nın en önemli su kaynaklarından biri olan Ergene Nehrinde 30 yıldır çözülemeyen kirlilik hala devam ediyor. Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illeri için hayati önem taşıyan, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin can damarı olan nehir için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı maalesef açıklanan ve hedeflenen çalışmaları yerine getirememiştir. Kirlilik ileri boyutlarda artarken yerleşim yerlerini ve vatandaşları da tehdit eden boyutlara gelmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Köprülü, Bakan Eroğlu’na, “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında kirlilik için ayrılan ödenek ne kadardır? Şimdiye kadar harcanan bütçe nedir? Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinden Ergene Nehrinin temizliği için ayrılan bütçe ne kadardır?” sorularını yöneltti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: