Milletvekili Maaşı Soruları Vekili Bıktırdı

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, memleketi Rize’de köy ziyaretleri esnasında, köylülerin milletvekili maaşlarına yapılan...

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, memleketi Rize’de köy ziyaretleri esnasında, köylülerin milletvekili maaşlarına yapılan zammı eleştirmesine, “Bu milletvekili maaşının Rabb'im canını alsın. Her yerde karşımıza çıkıyor.” diyerek sitem etti.

Karal, memleketinde köy gezileri kapsamında İyidere ilçesinin bazı köylerini ziyaret etti. Köylerde vatandaşların taleplerini dinleyen Karal, nisan sonuna kadar ildeki tüm köyleri ziyaret etmeyi hedefliyor. Karal, ilçeye bağlı Çiftlik köyüne yaptığı ziyarette de vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek çözüm yolları aradı. Köy kahvehanesinde köylüleri dinleyen Karal, bir kişinin milletvekili maaş zammını eleştirmesine sinirlenerek, "Aldığımız paranın büyük bir kısmını Rize'den gelen hemşehrilerimiz için kullanıyoruz. Bu tepkiler karşısında insan ‘İllallah’ diyor. Ben zaten maaşımı çekemiyorum. Kartım danışmanımda. O maaş Ankara'ya Rize'den gelen hastaların yemesine, içmesine ve konaklamasına gidiyor. Bu tip şeyler canımızı sıkıyor. Ankara'da verdiğimiz mücadele maalesef görmezlikten geliniyor. Bu ay içerisinde en az 25 hasta ile ilgilendik. Bundan kesinlikle rahatsız değilim. Bu benim görevim. Bundan şeref duyuyorum. Bunu Rabb'imin rızası için yapıyorum. Hemşehrilerimiz bizi Ankara'da arıyor. 'İhtiyacım var, maddi durumum yok' diyor. Bu hemşehrilerimiz ile ilgilenmek zorundayız. Bu milletvekili maaşının Rabb'im canını alsın, her yerde karşıma çıkıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşması sırasında yaşlı bir kişinin kendisini duymakta güçlük çektiğini fark eden Karal, yaşlı adama dönerek "Hacı baba duymuyor musun?" diye sordu. Yaşlı şahıs ise kulaklarının işitmediğini işaret edince Karal, "Sen bana bak yeter. Duymasan da olur" şeklinde cevap verdi. Karal bu kez 91 yaşında olduğu öğrenilen Mustafa Yılmaz isimli kişiye, "Rabb'im ömrüne 91 yıl daha eklesin. Sana dua ettim, beni duydun mu?" diye sordu. Yaşlı adam vekilin söylediklerini duyamadığı için cevap veremedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: