Milletvekili Mustafa Demir: Ulaşım Bir Ülkenin Medeniyet Göstergesidir

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti iktidarı ile...

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti iktidarı ile ülkenin dört bir yanına artık duble yollarla ulaşılabildiğini, modern şehir geçişleri, otoyollar ile ulaşım kalitesi, güvenliğinin arttığını, medeniyet göstergesi olan yol konusunda Türkiye'nin dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, il yönetim kurulu üyeleri Sebahattin Ak, Reşat Keleş , Meliha Bayraktar, Erman Durmuşoğlu, Oğuz Ertaş ile birlikte Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret etti. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın ve oda üyeleri tarafından karşılanan milletvekili Mustafa Demir, federasyon ve odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ulaşım konusunun kapsamlı ve bir ülkede üzerinde durulması gereken en önemli konuların başında geldiğini ifade eden milletvekili Mustafa Demir, AK Parti iktidarının sorunları yerinde tespit ederek, Cumhuriyet tarihinde yapılmamış yatırımları ve çalışmaları 10 yıl içerisinde yaptığını hatırlattı.
Yol konusunda yaşanan gelişmeleri özellikle şoförlerin seyahatleri sırasında yerinde tespit ettiğini ve olumlu görüşlerin alındığını ifade eden Demir, "Ülke genelinde toplam 19 bin 50 kilometre olan duble yol ağının 12 bin 949 kilometresi AK Parti hükümeti döneminde yapılmıştır. Böylece göreve geldiğimizde 6 bin 101 olan duble yol ağı 3 katına çıkarılmıştır. Karayollarımızda, gerek altyapının iyileştirilmesi, gerekse duble yolların hizmete girmesiyle birlikte, son dönemde trafik kazalarında önemli oranda azalma meydana gelmiştir. 19 ilin sınırları içerisinde kalan otoyol uzunluğu 2 bin 164 kilometreye ulaşmıştır. Yapımı devam eden yol kesimlerinin hizmete açılması ile birlikte, bu uzunluk 2 bin 336 kilometreye ulaşacaktır. Bölünmüş yollarımız katlanarak büyüyecektir. 2015’te 26 bin kilometre, 2019’da 31 bin kilometre, 2023’te ise 36 bin 500 kilometre bölünmüş yolun hizmette olması hedeflenmektedir. Otoyol ve otoban yapımları ve projeleri hızla devam etmektedir. Ülkenin dört bir yanına artık duble yollarla ulaşılıyor, modern şehir geçişleri, otoyollar ile ulaşım kalitesi artıyor. Bu çalışmalarla medeniyet göstergesi olan yol konusunda Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almıştır." dedi.
Şehirde yaşayan vatandaşların ulaşım konusunun rahat ve erişiminin kolay olması gerektiğine vurgu yapan Demir, şoförlerin sorunlarının federasyon bünyesinde ise yakından takip edildiğini istişare halinde çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını da kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ve Samsun'da yaşayan şoförlerin sorunları hakkında bilgi veren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, çözüm noktasında destek beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: