Milletvekili Okur, Gençlerle Buluştu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Kartepe'de gençlerle bir araya geldi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Kartepe'de gençlerle bir araya geldi.

AK Parti Gençlik Kolları'nın düzenlediği toplantıda Kartepe'deki gençlerle bir araya gelen Okur, ülkenin ekonomiden sağlığa, ulaşımdan eğitime her alanda değişim yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Merkezi bütçeden eğitime ayrılan payın yüzde 9,4'ten yüzde 16,8'e çıkarıldığını belirten Okur, 2002 yılında 11 milyar lira olarak ayrılan kaynağın 2013 yılında 68 milyar lira olduğunu kaydetti.

Okur, üniversite öğrencilerinin ödemek durumunda olduğu üniversite harçlarının birinci öğretim ve açık öğretim öğrencileri için kaldırıldığına dikkati çekerek, üniversite öğrencilerine verilen burs veya kredi tutarının 2002 yılında 45 lirayken, bu tutarın 2013 yılında 280 lira olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anne ve babası sigortalı olsun veya olmasın 18 yaşından küçük bütün çocukları sağlık hizmetlerinden koşulsuz yararlanma imkanına kavuşturduklarını vurgulayan Okur, "Anne ve babasından sağlık hizmeti alamayacak durumda olan çocukların genel sağlık sigortası primlerini de devletin ödemesini sağladık. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' ile Türkiye'de bir kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. İktidara geldiğimiz günden bu güne kadar TOKİ aracılığıyla 81 il, 800 ilçe ve 2 bin 369 şantiyede 544 bin 887 konut yaptık" diye konuştu.

Muhabir: Şahin Oktay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: